Newsgép

Minden hír egy helyen!

30 éve költöztek be az első LG termékek a magyar otthonokba

30 éve költöztek be az első LG termékek a magyar otthonokba

Az LG magyarországi leányvállalata 8 fővel indult, mára régiós központtá lettek.

1992-ben alapult meg a dél-koreai GoldStar hazai képviselete. Hogy mi az a GoldStar? Hát az LG!

30 éves évfordulóját ünnepli az LG Electronics Magyar Kft., melynek keretében megismerkedhetünk a cég történetével. Szeptemberben különleges akciókkal és nyereményjátékkal készülnek, melynek részletei az LG weboldalán és Facebook oldalán lesznek elérhetők.

Az LG kezdetben GoldStar volt, majd Lucky-GoldStar lett 1995-ben, innen ered az LG rövidítés, és az azóta is használatos mottó: Life is Good.

A leányvállalat kezdetben a képcsöves tévék forgalmazásával foglalkozott, aztán a termékpaletta egyre szélesedett, manapság pedig már okos, egymással kommunikáló háztartási IoT eszközök is megtalálhatóak a kínálatban.

A vállalat közben régiós központ lett, 2012-ben Varsóból Budapestre költözött a regionális call center, emellett manapság már több, mint 100 dolgozója van a cégnek, a magyar képviselet 3 európai képviseletet irányít és 11 piac tevékenységét koordinálja.

Az LG számos társadalmi ügyben szerepet vállalt az elmúlt 30 évben, többek közt a Bethesda Gyermekkórház három osztályát a teljes fűtési-hűtési rendszert ellátó klímaberendezéssel szerelte fel, korszerűsítette a miskolci kórház koraszülött osztályának infrastruktúráját, dolgozói összefogással televíziókat adományozott az Egyesített Szent István és Szent László Kórház Gyermekintenzív Osztályának, valamint okostelefonokkal segíti a Gyermekleukémia Alapítvány munkáját, a szülők és otthonuktól távol gyógyuló gyermekeik közötti kapcsolattartás.

Nektek milyen LG terméketek van otthon?

A kiemelt képet Stephan Forstmann készítette, forrása: Pixabay

  

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük