Newsgép

Minden hír egy helyen!

444. oldal #5: Nyáry Krisztián: eddig bírta a könyvpiac, jelentősen drágulnak a könyvek ősztől

444. oldal #5: Nyáry Krisztián: eddig bírta a könyvpiac, jelentősen drágulnak a könyvek ősztől

Az infláció, a forint gyengülése és a kata-változások miatt nemcsak a könyvkiadásban dolgozókra, de a vásárlókra is kemény idők jönnek. A 444. oldalban Nyáry Krisztiánnal, a Líra kreatív igazgatójával beszélgettünk a könyvpiac helyzetéről.

Kevésbé sokszínű könyvkínálat, kevesebb vásárló, drágább könyvek, egzisztenciálisan ellehetetlenülő szerkesztők, illusztrátorok, műfordítók. Egyre több lesz a puhaborítós könyv, és az, ami eddig a “lélektani” 4.900 forintba került, hamarosan 6500-7000 forint lehet. Nagyjából ilyen tendenciákra kell számítanunk a közeljövőben, mondja Nyáry Krisztián, író, a Líra kreatív igazgatója.

A 444. oldal legújabb adásából kiderül, hogy miért ütnek egyszerre hármat a könyvpiacon a kata-változások, de beszélünk a jelenlegi könyvpiaci versenyhelyzetről, és hogy ide miért nem vonult még be látványosan az állam. Megbeszéljük, hogy miért pukkadt ki az e-book lufi, és hogy van-e jövője itthon a hangoskönyveknek. A műsor végén pedig Nyáry Krisztián olvasnivalót is ajánl.

Ha van jó könyvötletetek, amiről szívesen hallgatnátok beszélgetést, küldjétek el nekünk a 444.oldal@444.hu címre.

01:01 – Hogyan lehetetlenül el a könyvkiadásban dolgozók helyzete a kata-változások miatt? 04:41 – Hogyan hatnak ezek a változások a könyvek sokszínűségére, mit érzékel ebből az olvasó? 05:37 – Mennyivel drágulnak a könyvek és miért? 14:28 – Milyen témájú könyvek mennek ma itthon? 18:47 – A magyar könyvpiac jelenlegi helyzete. 23:44 – Az e-book lufi. 26:03 – A hangoskönyvek jövője. 27:12 – Magyar olvasói szokások. 30:51 – Nyáry Krisztián könyvajánlatai.

Az adást, és a 444 többi podcastját meghallgathatod a Spotifyon, a Google Podcaston, az Apple Podcaston és az Amazon Audible szolgáltatás podcastoldalán és a több nagy platformon.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük