Newsgép

Minden hír egy helyen!

A hódmezővásárhelyi Fidesz lapja nyílt szavazással keresi a választ arra, hogy Mészáros Lőrinc vagy a kegyelmi ügy miatt kaptak ki a választásokon

A hódmezővásárhelyi Fidesz lapja nyílt szavazással keresi a választ arra, hogy Mészáros Lőrinc vagy a kegyelmi ügy miatt kaptak ki a választásokon

Négyezerrel kevesebb szavazatot kaptak, mint amire Lázár János számított. 

[[{„value”:”

Orbán Viktor rendszeresen elmondta a kampánykörútjain, hogy most csak a biztos szavazókat kell elvinni szavazni, de az ingadozókra egy mondatnyi energiát sem szabad fordítani. Lázár János is ezzel számolt Hódmezővásárhelyen, miután Lázár János az ország leghülyébb polgármesterének nevezte Márki-Zay Pétert, a 444-nek arról beszélt, hogy a 2022-ben rá szavazó közel 13 ezer embert kell meggyőznük. Ez azonban nem jött össze június 9-én, a Fidesz polgármesterjelöltje csak 8658 szavazatot kapott, így a lehülyézett Márki-Zay magabiztos többséggel tarthatta meg a várost. Ezzel már sorozatban harmadszor vesztették el a polgármester-választást Lázár János szülővárosában.

A Fidesz helyi lapja, a Promenád most az olvasókkal szavaztatja meg, „mi történt a négyezer fideszes szimpatizánssal, szavazóval, mi ellen tiltakoztak, mi bizonytalanította el őket, miért döntöttek úgy, hogy ezúttal távol maradnak?”

A következő lehetséges magyarázatokat kínálták fel:

Novák Katalin és Balog Zoltán; Magyar Péter és Varga Judit; Mészáros Lőrinc és az 1000 milliárdja; Magánrepülők és magánjachtok; Kevesebb pénz és magas infláció.

Tehát a helyi Fidesz próblématérképén Lázár János nem tűnt fel, ugyanakkor olyan eddig tabunak számító tényeket ismernek el a cikkben, hogy például „a kegyelemi ügy zárójelbe tette az eddigi eredményeket, megrendítette az emberek bizalmát a Fidesz-KDNP-ben”, vagy hogy Mészáros Lőrinc gazdagodása „egyre több jobboldalit zavar”, de leírják azt is, hogy a „felső körök elszakadtak a mindennapoktól, a rongyrázós urizálás már a saját tábort is irritálhatja, kikezdheti”.

Egyelőre 538 szavazat érkezett, és ezen a ponton Mészáros Lőrinc és az 1000 milliárdja zavarta a legjobban a Lázárhoz közeli lap olvasóit, de szorosan követi a kevesebb pénz és magas infláció is.

„}]] 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük