Newsgép

Minden hír egy helyen!

A szlovák külügyminiszter megunta Kovács Zoltánt

A szlovák külügyminiszter megunta Kovács Zoltánt

Miroslav Wlachovský a Twitteren keveredett kommentvitába a magyar államtitkárral. 

„Őszintén szólva kezd fárasztó és kicsit unalmas lenni államtitkár úr. Ha az oroszok hagyják abba a harcot, nem lesz háború, ha az ukránok hagyják abba, nem lesz Ukrajna. Ön rendkívül szégyenlős az agresszor megnevezésével. Az orosz fegyverek hoztak pusztulást és halált Ukrajnába” – válaszolta Miroslav Wlachovský szlovák külügyminiszter a Twitteren Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkárnak.

Korábban Kovács Menzer Tamás külügyi államtitkárt idézte, aki arról adott ki közleményt, hogy a szlovák külügyminiszter téved, ha hisz a fegyverszállításokban, mert ennek a konfliktusnak nincs megoldása a harctéren. „Éppen ezért a fegyverek helyett most már a békéről kellene dönteni. Az igaz, hogy ezt a döntést Moszkvában is meg kell hozni. Meg Washingtonban is. Brüsszel majd követi az utóbbit.”

Ugyanakkor Wlachovský szerint csak az igazságot béke hozhat hosszú távú megoldást. Ukrajna nélkül vagy a fejük fölött nem lehet dönteni. Felidézte, hogy a csehszlovákiai történelmük 1938-ban és 1968-ban is nagy leckét adott erről.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük