Newsgép

Minden hír egy helyen!

Anglia megverte Hollandiát, 2021 után ismét Eb-döntőt játszhat

Anglia megverte Hollandiát, 2021 után ismét Eb-döntőt játszhat

Gareth Southgate másodjára is elvitte a fináléig az övéit, három éve 11-esekkel nyertek az olaszok, most a spanyolok ellen póbálkozhatnak. 

[[{„value”:”

A spanyolok keddi győzelme után Hollandia és Anglia játszott az Európa-bajnokság másik elődöntőjében. Az angolok az előző körben, a negyeddöntőben Svájcot verték tizenegyespárbajban, Hollandia Törökország ellen győzött.

A meccs egy hatalmas holland góllal kezdődött. Xavi Simons előbb elvette a labdát az angolok középpályásától, Declan Rice-tól, majd 18 méterről lőtt egy gólt. Anglia a szlovákok és a svájciak elleni meccs után ismét hátrányba került.

Az angolok a gól után erőt vettek magukon, és lövésekkel próbálkoztak.

A 17. percben végül tizenegyeshez jutott Anglia, miután Dumfries rátartott Kane lábára a tizenhatoson belül. A büntetőt a sértett, Harry Kane rúghatta, és be is talált.

A gól után folytatódott a Dumfries-show, de ezúttal pozitív értelemben. Először a gólvonalról mentett Phil Foden lövésénél, majd egy szöglet után fejelt felsőlécet.

De a már említett Phil Foden sem fogta vissza magát, előbb 25 méterről eresztett meg egy nagy lövést, amiből kapufa lett, majd pár méterrel közelebből próbálkozott ismét.

Az első félidőt a hollandok nagy helyzet nélkül zárták, Angliának kettő nagy helyzete is volt. Anglia a csoportkör óta először tudott gólt lőni az első félidőben.

A második félidőben egészen a 65. percig kellett várni az első kapura lövésre. Van Dijk szabadrúgás utáni lövését védte Pickford.

Az angolok a 79. percben lőttek egy lesgólt, Kyle Walker lesen kapta a labdát, majd adta vissza Sakának, aki hiába lőtte be. A gól érvénytelen lett, ezzel az angol válogatottnak továbbra sem volt lövési kísérlete a második félidőben, a 88. percig kellett várni, hogy legyen.

Aztán kisvártatva a gól is meglett, a 90. percben a csereként beállt Ollie Watkins kilőtte a hosszúsarkot egy lapos lövéssel.

Anglia ezzel a győzelmével 2021 után ismét Eb-döntőt játszhat, most a spanyolok ellen, Berlinben. A döntőt július 14-én, vasárnap rendezik.

„}]] 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük