Newsgép

Minden hír egy helyen!

Ársapkát tenne az orosz olajra az Európai Bizottság

Ársapkát tenne az orosz olajra az Európai Bizottság

Már készül az az uniós javaslat, amivel az elszálló elengiaáraknak kitett háztartásoknak és vállalkozásoknak segítenének, közölte Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke hétfőn. Ennek az egyik eleme, hogy ársapkát tettének az Oroszországból érkező olaj árára. Von der Leyen szerint Vlagyimir Putyin fegyverként haszanálja az energiaforrások elzárását és manipulálni akarja az európai energiapiacot, de el fog bukni.

Az Európai Bizottság tervezett javaslatainak célja továbbá a villamosenergia-kereslet visszaszorítása, valamint az energiacégektől származó adóbevételek felhasználása a kiszolgáltatott fogyasztók és vállalkozások támogatására. Valmint az EU támogatni akarja azokat a villamosenergia-termelőket, akik likviditási nehézségekkel küszködnek.

Ursula von der Leyen várhatóan szeptember 14-én Strasbourgban, az Európai Parlament plenáris ülésén elmondani tervezett évértékelő beszédében mutatja be a kialakult európai energiahelyzet megoldását célzó uniós bizottsági javaslatot. (MTI)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük