Newsgép

Minden hír egy helyen!

Az amerikai Frances Tiafoe ováció közepette búcsúztatta Rafael Nadalt a US Openen

Az amerikai Frances Tiafoe ováció közepette búcsúztatta Rafael Nadalt a US Openen

Óriási meglepetésre hétfőn kiesett a US Openről a spanyol Rafael Nadal, miután négy szettben vereséget szenvedett a 22. kiemelt amerikai Frances Tiafoe ellen.

A spanyol klasszis, aki 23. Grand Slam trófeájáért szállt harca, és idén még nem veszített meccset nagy tornán, 6-4, 4-6, 6-4, 6-4 arányban maradt alul amerikai ellenfelével szemben. Ezzel Tiafoe jutott be a torna negyeddöntőjébe, ahol Andrej Rublev lesz az ellenfele.

A mérkőzés különlegessége az volt, hogy Nadalnak kivételesen a közönséggel szemben kellett küzdeni, mivel a háló túloldalán egy amerikai játékos állt, aki hamar ki is küzdötte a publikum szimpátiáját.

A morajlás Tiafoe meccspontjánál ugyanolyan fülsiketítő volt, mint Serena Williams múlt heti mérkőzésein.

Nadal az egész tornán sérülésekkel küzdött. Az első szett után hét perces szünetre volt szüksége, és a fizioterapeutáját és a mosdót is meglátogatta. A közönség egy része ki is fütyülte Nadalt, amikor visszatért a pályára.

Az amerikai sikerek egyébként is hiánycikknek számítanak Flushing Meadowsban azóta, hogy Sloane Stephens 2017-ben megnyerte a US Open-címet.

A férfiaknál 2003-ban Andy Roddick lett utoljára bajnok, és 2005 óta nem volt olyan férfi játékos, aki olyan magasan rangsorolt embert győzött volna le itt, mint Nadal. Akkor James Blake szintén a spanyollal szemben diadalmaskodott.

Tiafoe az amerikai tenisz egyik nagy története: a Sierra Leone-i polgárháború elől menekülő bevándorlók fiaként a marylandi Junior Tennis Champions Centre növendéke volt. Úgy került az akadémiára, hogy az édesapja volt ott a karbantartó.

Az amerikai korábban soha nem nyert még szettet sem Nadal ellen. 2019-ben épp a spanyol ütötte őt ki előző negyeddöntőjében az Australian Openen. (Telegraph)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük