Newsgép

Minden hír egy helyen!

Az oroszok is hoztak válaszszankciókat

Az oroszok is hoztak válaszszankciókat

Kiterjesztette korlátozó intézkedéseit az orosz kormány többek között az EU magas rangú katonai vezetőire, valamint az ukrajnai fegyverszállításban segédkező szervezetek képviselőire, csapott oda az orosz külügyminisztérium szerdai közleményében.

A korlátozó intézkedések: a listán szereplő személyeknek tiltott a beutazás Oroszországba.

Az orosz külügy arra hívta fel a figyelmet, hogy az EU és tagállamai halált okozó haditechnikával látják el Ukrajnát. Amivel szerintük polgári infrastrukturális létesítményeket és objektumokat támadnak, amivel pedig szintén szerintük nehezítik a segélyszállítmányok útját a konfliktus sújtotta területekre. Az orosz külügy szerint ezzel veszélybe sodorják egész Európát.

Az oroszok közleménye megrója az EU-t, amiért az szerintük nem akar az ukrajnai és európai békébe invesztálni, hanem a konfliktus elnyújtásán dolgozik. „Az EU lakosai kénytelenek saját zsebükből fizetni ennek a háborúskodó politikának az árát” – fejti meg a dokumentum.

Ha nem lenne elég, hogy az Ukrajnát lerohanó oroszok arról beszélnek, mennyire erőszakoskodik az EU: ma az igencsak autoriter Putyin kritizálta a briteket a demokratikus választások hiányáért. (via MTI)

  

Read More 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük