Newsgép

Minden hír egy helyen!

Bemutatták az iPhone 14 szériát

Bemutatták az iPhone 14 szériát

Nem érkezett iPhone 14 Max, azonban iPhone 14 Plus igen. A15 Bionic chipet kaptak a sima modellek, az A16-ot a Pro modellek kapták, amik egy menő dinamikus szenzorszigetre váltják a notch-ot és megkapták a 48 megapixeles kamerát is – bemutatták az iPhone 14 szériát.

Megérkeztek az idei almás mobilok, bemutatták az iPhone 14 szériát. A pletykák közül számos igaznak bizonyult.

iPhone 14 és iPhone 14 Plus

Az idei alapmodellek megjelenésben nem változtak. Újdonság a nagyobb méretű 6,7 hüvelykes iPhone 14 Plus, ami a kisebb méretű iPhone Minit váltja. A processzor maradt a tavalyi A15 Bionic 5 magos GPU-val.

Kamerás képességiekben azonban fejlődtek. A főkamera ugyan maradt 12 megapixeles, de a szenzor mérete nőtt és szélesebb a rekesz is. Megújult a szelfikamera, ezúttal autófókusszal is rendelkezik, valamint a vaku is fényesebb lett.

Az iPhone 14 és 14 Plus is megkapta az Apple Watch-nál bemutatott baleset érzékelést, és egy műholdas kapcsolatot használó SOS értesítési lehetőség is érkezett. Ez a szolgáltatás 2 évig ingyenes, egyelőre csak az Egyesült Államokban és Kanadában érhető el. Ott is indítható segélykérés általa, ahol a mobilhálózat nem elérhető.

A baleset érzékelés lényege, hogy az eszköz szenzorainak segítségével észleli, ha vélhetően balesetet szenvedtünk, majd értesíti az előre megadott ismerősöket, illetve tárcsázza a segélyhívót.

Az amerikai szolgáltatóknál nagyon elterjedt már az e-SIM, ezért az Egyesült Államokban fizikai kártyahely nélkül érkezik az iPhone 14 széria. Ez Európára nem vonatkozik.

Kék, lila, éjfekete, csillagfény színekben kapható és ezúttal is van Product Red modell.

iPhone 14 Pro és iPhone 14 Pro Max

A pletykák számos része igaznak bizonyult. A Pro modellek kaptak új chipet, új szenzorszigetet és 48 megapixeles kamerát, valamint Always-On Display funkciót.

Az A16 Bionic megalkotásakor az Apple a kamerákra, a kijelzőre és az energiahatékonyságra helyezte a hangsúlyt. A 6 magos CPU 2 teljesítmény és 4 energiatakarékos magot tartalmaz. Előbbi 20, utóbbi közel 30%-kal kevesebb energiát használ, mint a versenytársak.

Az iPhone 14 Prók legnagyobb újdonsága megjelenésben a megújult szenzorsziget, amit az Apple Dinamikus szigetnek nevezett el. Kreatívan hasznosították a kivágást: jól mutató értesítéseket, vezérlési lehetőségeket helyeztek el a kivágások területén.

Az Apple hosszú ideje 12 megapixeles kamerákat használt az iPhone-oknál, ez most megváltozott: a Pro modellek 48 megapixeles főkamerára váltottak. Az új quad-pixel szenzor f/1.78 rekeszértékű és 24mm-es fókusztávolsággal rendelkezik. Az Apple szerint ez a változás kétszer olyan jó teljesítményt eredményez alacsony fényviszonyok között, mint a korábbiak.

A 48 megapixeles kamera 12 megapixeles képeket fog készíteni végeredményben a jobb képminőség érdekében. Ez a megoldás lehetővé teszi a kétszeres nagyítást 48 mm-es fókusztávolságon.

Az ultraszéles kamera háromszor jobb képeket készít alacsony fényviszonyok között, mint elődjei és a makrofotózási képességei is fejlődtek, a telefotó pedig kétszer olyan jó alacsony fényviszonyok közti teljesítményt kínál, mint az előzőek. Az alapmodellekhez hasonlóan itt is megújult a vaku, ami kétszer olyan fényes, mint korábban, és a fókusztávolságnak megfelelően állítja a fényerőt.

Megérkezett a 2. generációs sensor-shift stabilizáció, ami még simább felvételeket eredményez, főleg az Akció móddal párosítva, ami még hatékonyabban stabilizál, a filmszerű mód pedig immáron használható 4K-ban, 30 vagy 24 fps-sel.

Az iPhone 14 128 GB-os verziója 449 990 forintos indulóáron lesz kapható, míg a Plus 499 990 forintba kerül szintén 128 GB-os kiszerelésben.

A 128GB-os iPhone 14 Pro indulóára 569 990 forint, a Pro Maxé 629 990 forint.

Ti mit gondoltok az iPhone 14 szériáról? Melyiket választanátok? Tetszik az új dinamikus szenzorsziget?

  

Read More 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük