Newsgép

Minden hír egy helyen!

„Bűzlő hajléktalanokkal” példálózik az erzsébetvárosi újság a főváros árnyoldalait sorolva

„Bűzlő hajléktalanokkal” példálózik az erzsébetvárosi újság a főváros árnyoldalait sorolva

Ingyenes színházi előadást szervez az erzsébetvárosi nyugdíjasoknak az önkormányzat, és hogy erre el is jussanak a nézők, meghirdették a programot az Erzsébetváros Hírei nevű Facebook-oldalon. Az előadás címe: Budapest, Te! A darab az ajánló szerint szikrázó humorral mutatja be a budapesti mindennapokat.Minden észérv szerint itt kellett volna véget érnie a programajánlónak, ám a kerület önkormányzati újságjánál úgy gondolták, kicsit még feldobják. Így sikerült:„Mind tudjuk, mivel jár a fővárosban élni, tömeg a metrón, bűzlő hajléktalan a 4-es 6-oson, de ezek nélkül talán már nehéz is elképzelni az életünket, és persze ott van a csodálatos parlament, a kivilágított rakpart, a budai zegzugok, a gasztronómia és az egy-egy nyertes focimeccs utáni ujjongás a körúton. Néha talán el is felejtjük milyen csodálatos városban élünk, de ez a darab garantáltan mindenkit emlékeztet majd rá.”Ezzel egy nem várt koalíció tűnik fel a távolban. Niedermüller Péter önkormányzatának lapja pont olyan lealacsonyító módon fogalmazott a fedél nélkül élő honfitársainkról, ahogy az Gulyás Gergely kabinetminiszternek volt szokása egy időben, amikor ő is előszerettel említette a szeméttel egy mondatban azokat az embereket, akik ilyen vagy olyan okok miatt egy ember számára a lehető legreménytelenebb helyzetbe kerültek. 

Ingyenes színházi előadást szervez az erzsébetvárosi nyugdíjasoknak az önkormányzat, és hogy erre el is jussanak a nézők, meghirdették a programot az Erzsébetváros Hírei nevű Facebook-oldalon. Az előadás címe: Budapest, Te! A darab az ajánló szerint szikrázó humorral mutatja be a budapesti mindennapokat.

Minden észérv szerint itt kellett volna véget érnie a programajánlónak, ám a kerület önkormányzati újságjánál úgy gondolták, kicsit még feldobják. Így sikerült:

„Mind tudjuk, mivel jár a fővárosban élni, tömeg a metrón, bűzlő hajléktalan a 4-es 6-oson, de ezek nélkül talán már nehéz is elképzelni az életünket, és persze ott van a csodálatos parlament, a kivilágított rakpart, a budai zegzugok, a gasztronómia és az egy-egy nyertes focimeccs utáni ujjongás a körúton. Néha talán el is felejtjük milyen csodálatos városban élünk, de ez a darab garantáltan mindenkit emlékeztet majd rá.”

Ezzel egy nem várt koalíció tűnik fel a távolban. Niedermüller Péter önkormányzatának lapja pont olyan lealacsonyító módon fogalmazott a fedél nélkül élő honfitársainkról, ahogy az Gulyás Gergely kabinetminiszternek volt szokása egy időben, amikor ő is előszerettel említette a szeméttel egy mondatban azokat az embereket, akik ilyen vagy olyan okok miatt egy ember számára a lehető legreménytelenebb helyzetbe kerültek.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük