Newsgép

Minden hír egy helyen!

Egyszerű és gyors jogosítványszerzés ígéretével húzta le ismerőseit egy balatonfüredi férfi

Egyszerű és gyors jogosítványszerzés ígéretével húzta le ismerőseit egy balatonfüredi férfi

Valótlanul ígérte egy 25 éves férfi, hogy gyorsított tanfolyammal tudnak jogosítványhoz jutni a nála jelentkezők. Húszrendbeli üzletszerűen elkövetett csalás miatt emelt vádat ellene a Veszprémi Járási Ügyészség.

A vádirat szerint a férfi rosszul állt anyagilag, ezért elhatározta, hogy jogosítványokkal kapcsolatos kamuügyintézéssel keres pénzt. Ismerőseinek olyan iskolát ajánlott, ahol gyorsan szerezhetnek jogosítványt. Az autósiskola képviselőjének adta ki magát, a nyomtatványokat a netről szerezte meg.

Előfordult, hogy a sértettel elment az egyik ismert veszprémi tanintézethez, és különböző nyomtatványokat íratott alá. Már ekkor 250 000 forintot kért a beiratkozásért, és megígérte, hogy a részletekről később írni fog. Ezt nem tette meg, de elkért még 135 000 forintot, és átadott egy kitöltött vezetési kartont, egy forgalmivizsga-minősítő lapot és egy vezetőiengedély-igénylő adatlapot. A kartonra a saját céges bélyegzőjét, a minősítő lapra édesanyja vállalkozásának bélyegzőjét nyomta, az adatlapra rászerkesztette a kormányhivatal pecsétjét.

A balatonfüredi férfi több mint hét millió forintos kárt okozott, ebből összesen 770 ezret térített meg. Az ügyészség börtönbüntetést, közügyektől való eltiltást, valamint vagyonelkobzást kért rá a Veszprémi Járásbíróságtól. (ugyeszseg.hu)

  

Read More 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük