Newsgép

Minden hír egy helyen!

Elfogtak Görögországban egy nemzetközileg körözött magyar csalót

Elfogtak Görögországban egy nemzetközileg körözött magyar csalót

Emberkereskedelemmel, pénzmosással, jelentős értékre elkövetett csalással, betöréses lopással, de még közokirat-hamisítás is vádolják a nőt, akit Szalonikiben fogtak el görög rendőrök szeptember elején, írja a police.hu. O. Fruzsinának akkor veszett nyoma, amikor társait tavaly Ausztriában elfogták.

A nő nevéhez csalássorozat is fűződik, amit nigériaiakkal együtt követett el. Több külföldi cég hivatalos levelezéséhez jutottak hozzá, feltehetően egy víruson keresztül. Majd az eredeti céghez hasonló mailcímről az üzleti partnereknek olyan leveleket küldtek, melyekre kifizetési számlaként már a sajátjukat adták meg. Ezzel a módszerrel 500 eurótól egészen 40 ezer euróig terjedő összegekhez jutottak hozzá.

O. Fruzsina ellen érvényben volt hazai, európai és nemzetközi elfogatóparancs is. A körözött fiatal álnevek mögé rejtőzve tűnt el a hatóságok látóköréből, és majdnem egy évig sikerült bujkálnia. Felkutatása során kiderítették, hogy a nő már egy ideje biztosan nincs Magyarországon, hanem külföldre szökött. Legvalószínűbb tartózkodási helyét, Görögországot meg is tudták jelölni. A három ország együttműködés sikerrel járt, a nőt szeptember 2-án elfogták. O. kiadatásáról a bíróság a későbbiekben fog dönteni.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük