Newsgép

Minden hír egy helyen!

Ezt a cikket el kell olvasnod, hogy megértsd, miért őrülnek meg a fiatalok egy büdös gumipapucsért, ami hatvanezerbe kerül

Ezt a cikket el kell olvasnod, hogy megértsd, miért őrülnek meg a fiatalok egy büdös gumipapucsért, ami hatvanezerbe kerül

Osama Bin Laden órája, Cowboy-kalap, porcelán gumiszandál, felemás cipő, fordított Nike logó és a cipőmániás külügyminiszter, aki találkozik az utódjával, a Z gernerációs apostollal. Matula bácsi a Budapest Sneakernessen járt. 

„Itt vannak a legdurvább cuccok. Ez a Bathing Ape Bapesta Low Kanye West College Dropout Brown újonnan akár kerülhet úgy 5-6 millióba is.”

Mutat rá mellettem a tetőtől talpig bilikék melegítőbe öltözött srác egy vitrinbe helyezett ovis, benti cipőre, aminek a sarkáról egy maci mereszti rám a szemeit.

Mit beszélsz? – kérdeztem vissza boomerre száradt torokkal

Ez a cipő volt az első, amihez Kanye West adta a nevét.

Egy gumicsizmával többre mentünk volna. Dörmögtem, mint Matula bácsi Tutajosnak, miután a bereki sás összevágta a szandálos lábát.

A fenti jelenet Trunk Tomi, alias Dablty nevével fémjelzett Sneakerness Budapest bejáratánál történt a Millenárison november 11-én, ahová 11 éves Samu fiammal érkeztem. A Snekaerness Budapest egy óriási piac, ahol sneakerheadek (cipőmániások) és hypebeastek (márkamegszállottak) ezrei gyűltek össze, hogy áldozzanak a fogyasztói társadalom és a hipermarketing által gerjesztett divatkultúra oltárán.

Ahogy Trunk Tomi mondta valahol: „Fogyasztással kritizáljuk a rendszert.”

Hogy ez pontosan mit takar, máig nem tudom, de sokat gondolkodom rajta. Nektek, kedves olvasók, akik menő lépőt utoljára akkor láttatok, amikor megnéztétek a Partizán Pop 17,5 órás adását Schiffer Andrással, bizonyára fogalmatok sincsen róla, hogy kicsoda Trunk Tomi.

Trunk Dablty Tomi mára egy intézmény: youtuber, Z generációs apostol, író, műsorvezető, rapper és egyébként profi alpesi síelő. Nem utolsó sorban pedig főszereplője „A cipő a mi szexünk, drogunk, rock&rollunk” című 2017-es 444-es videónknak, amit kötelező megnézni.

Addig nem is olvashatod tovább ezt a cikket!

Minden világos? Akkor haladjunk!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük