Newsgép

Minden hír egy helyen!

Felfüggesztette a Momentum az újpesti polgármestere párttagságát

Felfüggesztette a Momentum az újpesti polgármestere párttagságát

A Momentum Mozgalom Elnöksége a mai napon úgy döntött, felfüggeszti Déri Tibor, Újpest polgármesterének párttagságát – írja közleményében a párt.

Az okokról ezt írják: „Egy, az elmúlt időszakban kialakult bizalmi válság miatt a Momentum vezetése napokkal ezelőtt vizsgálatot kezdeményezett a kialakult helyzet tisztázására. Ennek a vizsgálatnak az eredményét Déri Tibor nem megvárva szeptember 5-én arról tájékoztatta az újpesti frakciószövetséget, hogy nem indul 2024-ben a polgármesteri pozícióért. Tette mindezt a Momentum vezetésének jóváhagyása nélkül, tovább mélyítve a felek között fennálló bizalmatlanságot. Ebből kifolyólag hozta meg a Momentum elnöksége a felfüggesztésről szóló döntését.”

A pontos okok tehát homályosak. Csütörtökön délután egy Újpesti Ellenzéki Pártok nevű gmailfiókból érkezett egy közlemény, amelyben a Párbeszéd, az MSZP, az LMP, a Jobbik és a DK képviselői azt írják, tudomásul veszik és elfogadják „Déri Tibor polgármester 2022. szeptember 5-én, az újpesti frakcióülésen tett bejelentését és döntését, amely szerint háromgyerekes édesapaként családi okok miatt nem indul polgármesterjelöltként” 2024-ben. Azt is írják, hogy Trippon Norbert alpolgármestert alkalmasnak tartják arra, hogy az ellenzék közös polgármester-jelöltje legyen majd.

  

Read More 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük