Newsgép

Minden hír egy helyen!

Hat hegymászó meghalt egy kamcsatkai vulkánon

Hat hegymászó meghalt egy kamcsatkai vulkánon

A TASZSZ orosz hírügynökség szerint hatra nőtt a halott túrázók száma, egy hegyivezető pedig megsérült, miután a magasból lezuhantak a Kamcsatka-félsziget egyik tűzhányóján.

Az Oroszország különböző régióiból származó turisták a Kljucsevszkaja Szopka nevű vulkánt próbálták megmászni, ami a 4750 méter magasságával nemcsak Kamcsatka legmagasabb hegye, de Eurázsia és az északi félgömb legmagasabb aktív tűzhányója is.

A hegymászók 10 fős csoportja és két kísérőjük kedden vágott neki a vulkán meghódításának. Három hegymászó 3300 méter magasan maradt egy táborban, ők úgy döntöttek, hogy nem mennek fel a társaikkal a csúcsra.

A csúcstól kb. 500 méterre történt a baleset, a pontos körülményeit egyelőre még nem tisztázták. A hegyi vezetők egyikének műholdas telefonon keresztül sikerült segítséget hívnia.

A mentési munkálatokat a helyi időjárási körülmények akadályozzák, egy helikopter például az alacsony felhőtakaró miatt nem tudott leszállni. Tovább nehezíti a mentést az erős szél és esőzés. (MTI)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük