Newsgép

Minden hír egy helyen!

Hiába próbált Biden lendületet venni, egyre többen szólítják fel visszalépésre

Hiába próbált Biden lendületet venni, egyre többen szólítják fel visszalépésre

Biden pénteken azt mondta, akkor lép vissza, ha a Mindenható Isten kéri erre. 

[[{„value”:”

Egyre nagyobb a nyomás Joe Bidenen, hogy lépjen vissza a jelöltségtől – írja a Reuters.

Biden egy szombati adománygyűjtő levélben ostobaságnak nevezte, hogy félre kellene állnia, a péntek esti interjúban pedig arról beszélt, csak a Mindenható Isten veheti rá, hogy visszalépjen. Az ABC-nek adott interjút kulcsfontosságúnak tartották, ahol Biden lenyugtathatja a kedélyeket, de az sem oszlatott el minden aggályt.

Az elnök mindenesetre folytatta a kampánykörútját, vasárnap az egyik kulcsfontosságú államban, Pennsylvaniában járt. Szívélyesen fogadták egy templomban, ahol beszédet mondott, majd szakszervezeti tagokkal találkozott a fővárosban. A fekete szavazók Biden támogatói bázisának kritikus részét képezik, és a kutatások szerint a támogatottsága körükben is csökken.

Mindeközben Hakeem Jeffries, a Demokrata Párt képviselőházi frakcióvezetője telefonon egyeztetett több pártvezetővel, és a Reuters információi szerint néhány képviselőházi politikus, bizottsági tag – Jerrold Nadler, Adam Smith, Mark Takano és Joe Morelle – arról beszélt, Bidennek félre kéne állnia. Legnagyobb eséllyel Kamala Harris alelnök léphet a helyére.

Bident egyébként akarata ellenére is kiüthetik a demokraták.

Címlapi kép: Chris Kleponis /AFP

„}]] 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük