Newsgép

Minden hír egy helyen!

Húsz települést foglaltak vissza az ukránok az elmúlt napokban

Húsz települést foglaltak vissza az ukránok az elmúlt napokban

Tán még sosem volt olyan áthatolhatatlan a háború köde Ukrajnában, mint most, a nagy herszoni ellenoffenzíva alatt – írta Király András pár napja, utalva arra, hogy nagyon keveset tudni arról, mi zajlik a kelet-ukrán fronton. Most egyre többet tudni arról, mi történt az elmúlt napokban, mennyit tudott előrehaladni az ukrán hadsereg az elfoglalt területek visszaszerzéséért folytatott küzdelmében.

Olekszij Gromov, a hadsereg tábornoka jelentette be, hogy húsz települést foglaltak vissza mintegy 700 négyzetkilométernyi területen, a katonáik pedig helyenként 50 kilométer mélyen nyomultak az orosz vonalak mögé az ellenoffenzíva során.

Ami a számoknál fontosabb, hogy az is kiderült, egyáltalán nem csak a déli, herszoni régióról van szó, sőt. Fontos sikereket értek el az ukránok északon, Harkiv közelében, ahol az oroszok által elfoglalt izjumi hídfőállás felé közelítenek.

„Az ellenséges gyalogsági és motorizált tüzérségi egységeket nem védik légvédelemmel, így könnyű prédává válnak a mi Bayraktarjaink számára, amelyek mennyisége folyamatosan növekszik, köszönhetően a felajánlásoknak” – mondta a tábornok.

Éppen akkor jelentették be sikereiket az ukrán hadsereg képviselői, amikor az amerikai külügyminiszter, Anthony Blinken meglepetéslátogatást tett a háború sújtotta országban. Blinken Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszterrel találkozott, és meglátogatott egy gyerekkórházat.

(Guardian)

  

Read More 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük