Newsgép

Minden hír egy helyen!

Hyundai gyárban készülhet az első Xiaomi autó

Mára a Xiaomi új előrelépést tett az autógyártás terén. A Bloomberg értesülései szerint a Xiaomi tárgyalásokat folytat a BAIC csoporttal az elektromos járművek koprodukciójáról, mivel késik az engedély megszerzése az önálló autógyártáshoz. Jelenleg a két fél az együttműködés lehetőségeit vizsgálja, beleértve azt is, hogy a Xiaomi közvetlenül megvásárolja a pekingi Hyundai második, járműgyártási engedéllyel rendelkező gyárát, ahol elkészülhet az első Xiaomi autó.

Bár a pekingi Hyundai második gyára régebbi és jelentős fejlesztésekre szorul az elektromos járművek gyártásához. A BAIC Blue Valley, a BAIC csoport leányvállalata partner lehet a Xiaomival és a Xiaomi járművek gyártásáért lesz felelős.

Augusztus 17-én a 36 Krypton megtudta az ügyben jártas emberektől, hogy a Xiaomi Auto véglegesítette két fő akkumulátor-beszállítót, nevezetesen a Ningde Times-t és a BYD Fudi Battery-t. Ez a két akkumulátorgyártó cég a hazai újenergia-terület vezető akkumulátora is. Lei Jun új, „Thinking about Xiaomi Entrepreneurship” című könyvében elmondta, hogy a Xiaomi számára az autógyártás az általános trend, és nincs választási lehetőség. Ugyanakkor Lei Jun abban reménykedik, hogy egy jó autót készít, amely először fel tudja venni a versenyt az összes jelenlegi azonos szintű termékkel.

A BAIC csoport saját márkanévvel, például Beijing, BAW, Changhe, Foton, Ruili Doda, Arcfox, valamint külföldi márkájú vegyesvállalatok, például Beijing-Benz és Beijing-Hyundai mellett gyárt és értékesít járműveket. Elektromos járműveket is gyárt a korábban felsorolt ​​márkák némelyike ​​alatt, beleértve az olyan dedikált elektromos járművek márkákat, mint az Arcfox. Főbb leányvállalatai közé tartozik a személygépkocsi-gyártó BAIC Motor (44,98%-os részesedés); katonai járműveket és könnyű teherautókat gyártó BAW és teherautó-, busz- és mezőgazdasági berendezéseket gyártó Foton Motor. A BAIC eladásainak nagy része mezőgazdasági, kereskedelmi és katonai járművekből származik.

A Hyundai gyárban készülhet az első Xiaomi autó bejegyzés először Hello Xiaomi-én jelent meg.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük