Newsgép

Minden hír egy helyen!

Jennifer Lawrence-nek elege van abból, hogy öreg fehér férfiak vitatkoznak a méhéről

Jennifer Lawrence-nek elege van abból, hogy öreg fehér férfiak vitatkoznak a méhéről

Ahogy sok más amerikai nőt, Jennifer Lawrence-t is felháborította, hogy a konzervatív bírákkal feltöltött amerikai legfelsőbb bíróság visszavonta az abortusz alkotmányos védelmét, amikor megváltoztatta a védelmet megalapozó Roe vs. Wade ügyben született döntést.

A színész a Vogue-nak adott interjújában beszélt arról, mennyire elege van abból, hogy olyan fehér férfiak vitatkoznak nők méhéről, akik a csiklót sem képesek megtalálni. Lawrence nemrég szülte meg kisfiát, Cyt, és mint mondta, a terhessége alatt nagyon sokat gondolkodott azon, mi történik a testével, és mi lenne akkor, ha nem a saját döntése lett volna, hogy gyereket akar, ha rákényszerítenék a terhességre. Márpedig az abortusz tiltásával lényegében ez történhet az amerikai nők egy részével. A színész azt is elárulta az interjúban, hogy korábban volt két vetélése. Egy még a húszas évei elején, amikor teherbe esett, és el akarta vetetni a gyereket, de végül elvetélt, egy pedig pár éve, amikor férjével, Cooke Maroney-val akartak gyereket.

Jennifer Lawrence a Vogue-nak elmondta, nagyon dühös és szomorú a legfelsőbb bíróság döntése miatt, ami pár nappal az interjú készítése előtt történt. Arról is beszélt, hogy a családjával nehezen tud beszélni ezekről a dolgokról, mert egy elég konzervatív családban nőtt föl Kentuckyban, és elég sok köztük a politikai vita. Apjával például Donald Trump 2016-os megválasztása után eléggé megromlott a kapcsolata, és azóta se jött helyre. Azt is elmondta, hogy egy ideig rémálmai voltak Tucker Carlson konzervatív műsorvezetővel, a Fox News sztárjával.

Mint mondta, egy ideig próbált felülemelkedni a politikai megosztottságokon és nem foglalkozni ezekkel a dolgokkal, de az abortusz védelmének visszavonása miatt újra fellángolt benne a politikai düh. Lawrence úgy látja, muszáj politikával foglalkozni, aktívnak lenni, mert az Egyesült Államokban a politika miatt most emberek halnak meg.

  

Read More 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük