Newsgép

Minden hír egy helyen!

Kaku: Ancient Seal teszt

Kaku: Ancient Seal teszt

Nyílt világú ARPG frappáns fejtörőkkel és változatos látványvilággal: a Kaku: Ancient Seal bő 14 hónap után maga mögött hagyta a Korai hozzáférést. Őskori idősíkban játszódik a Kaku: Ancient Seal, amit a távolkeleti alkotók fantasy elemekkel egészítettek ki. A játékbéli, alapvetően békés világot egy Creator Saga nevű természetfeletti lény teremtette ismeretlen céllal, ám egyszer csak támadás 

[[{„value”:”

Nyílt világú ARPG frappáns fejtörőkkel és változatos látványvilággal: a Kaku: Ancient Seal bő 14 hónap után maga mögött hagyta a Korai hozzáférést.

Őskori idősíkban játszódik a Kaku: Ancient Seal, amit a távolkeleti alkotók fantasy elemekkel egészítettek ki. A játékbéli, alapvetően békés világot egy Creator Saga nevű természetfeletti lény teremtette ismeretlen céllal, ám egyszer csak támadás éri a konkurens birodalom által, melynek következtében a bolygó a populációjával együtt négy teljesen eltérő atmoszférájú kontinensre szakad. Ennek hatására a teremtő kámforrá válik, ám többezer esztendő elmúltával az ifjú Kaku elhatározza, hogy útnak indul a havas hegyekből, hogy megtalálja és beteljesítse a jóslatot.

Játékosként a „kiválasztott” szerepében találjuk magunkat, azonban utazásunk során többen is igyekeznek segítő kezet nyújtani. Közülük a leghűségesebbet Piggynek hívják, aki egy repkedő malac és spéci képességei révén az egyik legfontosabb karaktere a Kaku: Anceint Sealnek, ugyanis általa utazhatunk a különböző földrészek között, valamint rendkívül hasznos (ideiglenes) talentumokkal ruházhat fel bennünket. De nem ő az egyedüli támogatónk: olyannyira, hogy magunk is szorgoskodhatunk permanens kvalitásaink acélosításán. Ehhez viszont rengeteg élet-halál harcot kell vívnunk ellenséges szörnyekkel, akik kívül és belül minden egyes tájon változatosak, tehát valamennyiszer másak az adottságaik, de a lényeg, hogy miután örök vadászmezőre kerülnek, „nyersanyagot” potyogtatnak ki magukból. És mivel a bejárható területek gigantikusak és nem mellesleg nagyon látványosak, ezért a felfedezés legalább annyira hangsúlyos tényezője a játékmenetnek, mint rosszakaróink likvidálása.

Kaku képességeivel többféleképpen bíbelődhetünk. Először is Piggy révén eljuthatunk egy különös dimenzióba, ahol óriási szobrok és a megkaparintott nyersanyagok együttes felhasználásával egy-kettőre magasabb szintre fejleszthetjük a bunkósbotunk vagy csúzlink támadási erejét, azok kombóit, továbbá az életerőnket és az állóképességünket. Plusz ugyanerre a célra beléphetünk temérdek kulccsal nyitható kapukon, ahol rendre rövid mini kihívásokat teljesíthetünk (például le kell győznünk a hullámokban érkező nemeziseinket vagy ugrálhatunk csapdák és pallók sokaságain). És ha még ez sem volna elég, a különböző ládákból és keményebb ellenségeink elleni csatánk sikere után feneketlen raktárunk (inventorynk) ruhákkal és/vagy beléjük illeszthető gyémántokkal gyarapodunk, így a külsőségek mellett a belbecs is folyamatosan alkalmazkodik az egyre nehezebb kihívásokhoz. Érdemes a zónák minden egyes szegletét átpásztáznunk és a barátságos NPC-k kérésére a mellékküldetéseket is lezongorázni, mivel cserében számtalan remek cuccot kapunk, amelyek ráadásul nagyban megkönnyítik az előrehaladásunkat.

A Kaku: Ancient Seal kicsivel több, mint egy évig dekkolt Early Access-ben: az akció-szerepjáték az említett intervallum ideje alatt teljesen kimaradt az életemből. Kellemes csalódás ért még akkor is, ha az ázsiai készítők olykor kicsit túlvállalták magukat, legyen az a riválisaink gyakorta kifogyhatatlannak tűnő mennyisége vagy a terebélyes, ámde gondos részletességgel felépített tájak. A történetből várhatóan napjaink konzoltulajdonosai sem maradnak ki, de egyelőre nincs konkrét megjelenési dátum.

Pontszám: 7/10
Fejlesztő és kiadó: BINGOBELL
Platform:
PC

„}]] 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük