Newsgép

Minden hír egy helyen!

[KÉP] Lebukott a Xiaomi önvezető autója

Bár idén elég sok infó jött, hogy a Xiaomi fejleszti az önvezető autójának szoftverét, maga a Xiaomi autó még csak tervező asztalon létezik. Mielőtt egy hardvert kiadnak, előtte egy használható szoftvert kell elkészíteni. Úgy tűnik, hogy ez a folyamat már el is indult, Kínában lebukott a Xiaomi önvezető autója.

“A LIDAR (Light Detection and Ranging) magyarul lézer alapú távérzékelés, alapvetően egy, a kibocsátó eszköz és valamely visszaverő felület távolságának meghatározásra szolgáló módszer. Amennyiben nagy felületű tárgyak vagy az egész környezet, földfelszín, vagy belső terek objektumainak elhelyezkedését kívánjuk meghatározni, nagyon gyors ütemben nagyon sok, a LiDAR elvén működő távolságmeghatározást hajtunk végre egy erre kialakított műszerrel valamilyen térbeli mintázat szerint, ennek az eljárásnak a neve lézerszkennelés. A LiDAR tehát egy saját jelforrással rendelkező, aktív távérzékelési rendszer. Eltérően a radartól, a LIDAR az ultraibolya, a látható vagy az infravörös tartományban működik. Működésének alapelve a műszer és az objektum várható távolságától függően (méter alatti, néhányszor tíz méter, vagy 100 m-nél nagyobb távolság) többféle lehet, az egyik változatban megegyezik más elektromágneses alapú geodéziai mérőállomásnál alkalmazott elvvel.” – írja a Wikipédia

Szóval egy ilyen LiDAR érzékelővel ellátott autót kaptak lencsevégre Kínában. Az autó oldalán látható kínai és angol felirat szerint, “Xiaomi autonóm vezetési teszt”. Szóval a Xiaomi elkezdte az önvezető, avagy autonóm szoftverének tesztelését. Ez arra enged következtetni, hogy szoftver már készen és már a tesztelési fázis van.

Az ígéretek szerint a Xiaomi első autója 2024-ben fog legördülni a gyártósorról. Erre még van 2 évük és addig van mit csinálni, ha már az első autót is önvezetőnek szeretnék megalkotni. Te várod már, hogy a Xiaomi milyen járművel, járművekkel fog előrukkolni? Lesz olyan népszerű, mint a többi eszköze?

A [KÉP] Lebukott a Xiaomi önvezető autója bejegyzés először Hello Xiaomi-én jelent meg.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük