Newsgép

Minden hír egy helyen!

Kereskedelmi együttműködések lehetőségeiről tárgyalt Magyarország és Fehéroroszország

Kereskedelmi együttműködések lehetőségeiről tárgyalt Magyarország és Fehéroroszország

Vlagyimir Ulahovics, Fehéroroszország magyarországi nagykövete Bihari Katalinnal, Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztériumának helyettes államtitkárával folytatott megbeszélést – tudta meg a BelTA Fehéroroszország magyarországi nagykövetségétől.

A lap szerint a felek kereskedelmi és gazdasági kérdéseket vitattak meg, köztük a kereskedelmi és beruházási együttműködések lehetőségeit, illetve „a fehérorosz-magyar együttműködés kiemelt területeit” az „ipari és mezőgazdasági, illetve más ágazatokban”.

A nagykövetség tájékoztatása szerint „élénk eszmecsere folyt a belarusz-magyar kereskedelmi együttműködések lehetőségeiről és formáiról”.

Fehéroroszország és Magyarország között 1992. február 12-én jött létre diplomáciai kapcsolat, 2000 januárja óta van Belarusznak magyarországi nagykövetsége, a minszki magyar nagykövetség pedig 2007 decemberében nyílt meg.

Júniusban a Belarusz Védelmi Minisztérium arról számolt be, hogy a Nemzetközi Katonai Együttműködésért felelős osztály vezetője, Valerij Revenko ezredes találkozott a magyar nagykövetség katonai attaséjával, Zákány László ezredessel. A megbeszélés témája akkor a „belarusz-magyar viszony volt a katonai szférában”, a felek pedig „megosztották egymással a nézeteiket a kelet-európai katonai-politikai helyzetről”.

  

Read More 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük