Newsgép

Minden hír egy helyen!

Késeléssorozat Kanadában, tíz halott

Késeléssorozat Kanadában, tíz halott

Hajtóvadászat indult két férfi ellen Kanadában, akik a rendőrség szerint megkéseltek tíz embert, és legalább 15 továbbit megsebesítettek, írja a BBC.

Az első gyilkosságról helyi idő szerint vasárnap kora reggel, 5 óra 40 perckor értesültek, majd újabb és újabb bejelentéseket kaptak egy Weldon nevű településről és környékéről, Saskatchewan tartományból.

A hatóságok felszólították az embereket, hogy maradjanak biztonságos helyen, és senkit se engedjenek be otthonaikba. Ellenőrzőpontokat állítottak fel az utakon, a sofőröket pedig arra kérték, ne vegyenek fel stopposokat. Mibiltelefonos riasztást is küldtek Saskatchewan, Manitoba és Alberta lakóinak – ez a tartomány akkora, mint fél Európa. Vasárnap este a rendőrség közölte, még több sérült lehet, mivel csak azokról van tudomásuk, akik maguktól bementek a kórházba.

A feltételezett elkövetőket Damien Sandersonnak, illetve Myles Sandersonnak hívják, egyelőre nem tudni, milyen kapcsolatban vannak egymással. A nyomozók szerint egyeseket célzottan támadhattak, az áldozatok egy részét viszont véletlenszerűen választhatták ki.

Meghalt többek közt egy 77 éves férfi, akit egy szomszédja úgy írt le az AP-nek, mintha a nagybácsija lett volna. „Nem csinált semmit, nem ezt érdemelte. Jó, melegszívű ember volt.”

Justin Trudeau miniszterelnök közleményében azt írta, megdöbbentette és lesújtotta a támadások híre, a tetteseket pedig felelősségre kell vonni.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük