Newsgép

Minden hír egy helyen!

Két fiatal lányt prostitúcióra vett rá egy kaposvári férfi, és két kiskorút is megkörnyékezett

Két fiatal lányt prostitúcióra vett rá egy kaposvári férfi, és két kiskorút is megkörnyékezett

A Somogy Megyei Főügyészség többszörösen minősülő emberkereskedelem bűntette miatt emelt vádat azzal az ötvenes éveiben járó kaposvári férfival és a neki segédkező két nővel szemben, akik nehéz sorsú fiatal lányokat vettek rá prostitúciós tevékenységre.

A férfi 2018-ban ismerkedett meg a fiatalabb, korábban állami gondozásban nevelkedett női vádlottal, akivel – a kiegyensúlyozatlan életvezetését és rendezetlen személyi körülményeit kihasználva – egy látszólagos élettársi kapcsolatot alakított ki azért, hogy a nőt közvetlen befolyása alatt tartsa. A férfi ezt a hatalmi viszonyt kihasználva rábírta a nőt arra, hogy prostituáltként tevékenykedjen, és az ebből származó pénzt adja át neki.

Később a férfi anyagi haszonszerzés céljából megállapodott a másik, idősebb nővel, aki vállalta, hogy olyan kiszolgáltatott élethelyzetben lévő, elsősorban intézeti nevelt fiatal lányokat toboroz a számára, akik hajlandóak prostitúciós tevékenységet folytatni. Az áldozatok behálózásába a férfi bevonta az élettársát is, aki önként közreműködött a sértettek szexuális célzatú kizsákmányolásában azzal, hogy igyekezett meggyőzni őket arról, hogy dolgozzanak prostituáltként a férfinak.

A vádlottak négy nehéz sorsú fiatal lányt – akik közül ketten még kiskorúak voltak – igyekeztek prostitúcióra rávenni. A megkörnyékezett sértettek közül végül ketten hosszabb-rövidebb ideig prostituáltként tevékenykedtek a férfi irányítása alatt úgy, hogy az abból származó bevételt neki átadták.

A vádlottakra végül 2021 májusában a Terrorelhárítási Központ bevonásával csaptak le a somogyi rendőrök, akik közül a férfi azóta is letartóztatásban van. A Somogy Megyei Főügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában a korábban már büntetett férfival és a két nővel szemben fegyházbüntetést indítványozott, illetve, hogy eltiltsák őket a közügyektől.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük