Newsgép

Minden hír egy helyen!

Két napig sodródott egy kínai férfi a hidrogénballonján, 320 km-rel odébb szállt le

Két napig sodródott egy kínai férfi a hidrogénballonján, 320 km-rel odébb szállt le

Két nap után sikerült megmenekülnie egy kínai férfinak, aki fenyőmaggyűjtés közben elvesztette uralmát hidrogénballonja fölött, amivel a magas fákon dolgozott, és több száz kilométerre elsodródott.

A kínai állami média szerint a Hu nevű férfi és társa vasárnap gyűjtött fenyőmagot Hejlungcsiang tartomány egy erdős vidékén, Hailin megyében. Amikor a ballon elszabadult, a társa még le tudott ugrani róla, de Hu már nem, és kb. 320 kilométert sodródott, mire megtalálták.

A férfival hétfőn a mobiltelefonján tudtak kapcsolatot teremteni a mentők, akik arra utasították, hogy lassan engedje le a léggömböt, hogy biztonságosan le tudjon szállni. A művelet egy napba tellett, és végül Fangcseng régióban ért földet.

A férfi a megmenekülése után elmondta, hogy jól van, csak a háta fájdult meg, valószínűleg attól, hogy egész idő alatt állnia kellett. A helyi hatóságok szerint a negyvenes éveiben járó Hu kórházban lábadozik.

A fenyőmaghoz a fenyőtobozokból lehet hozzájutni. Sokféle étel készül fenyőmaggal Kína korábban Mandzsúriának nevezett északkeleti országrészében.

A CNN szerint az utóbbi években egyre jobban elterjedt Kínában a hidrogén- vagy héliumos léggömbök használata a fenyőmag gyűjtésére. Korábban is előfordult már, hogy a ballonnal elsodródtak, de nem ilyen hatalmas távolságra, mint Hu.

A fenyőmaggyűjtők Kínában hagyományosan szöges cipővel másznak fel az akár 20 méter magas fákra. De a gyűjtés így is veszélyes vállalkozás. (CNN via MTI)

  

Read More 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük