Newsgép

Minden hír egy helyen!

Kihívta a mentőket és megmentette az anyja életét a négyéves ausztrál kisfiú

Kihívta a mentőket és megmentette az anyja életét a négyéves ausztrál kisfiú

Az mentette meg egy ausztrál családanya életét, hogy ő volt a tanár az Élet Iskolájában.

Még augusztus 27-én történt, de csak most számolt be róla a BBC, hogy egy négyéves kisfiú tárcsázta az ausztál mentők segélyhívó számát, hogy azt közölje az operátorral:

“A Mami elesett.”

A kiérkező mentősök beszámolója szerint Monty Cocker a házuk ablakából integetve várta őket, odabent pedig végig higgadtan mesélte el, mi történt, így a szakemberek a segítségével hamar kitalálták, hogy az anyjának görcsrohama lehetett.

A kisfiú talpraesett fellépése sokat számított – magyarázta az érintett mentőorvos, Mark Small – mert ha a beteg eleséskor beveri a fejét vagy hosszabbra nyúlik a roham, a helyzet súlyosra fordulhat.

Azt már a megmentett áldozat, a fiú anyja, Wendy Cocker ápolónő mesélte el, hogy éppen az eset előtti délutánon mutatta meg a kisfiának, hogyan kell kihívni a mentőket a lezárt és a nem lezárt telefonról.

Ő egyébként annyira emlékezett az egészből, hogy nem érzi jól magát, megpróbálja felhívni a férjét, majd a mentők ébresztik. Arról is mesélt, hogy Monty tisztában volt ugyan azzal, hogy jót cselekedett, de nem akart nagy feneket keríteni az egésznek. Az ovis barátainak például azt mondta, hogy könnyen ment, a nagymamáját pedig, aki a “hol van a szupehősünk?” – köszöntéssel érkezett, azzal javította ki, hogy “nem vagyok szuperhős. Csak hős.”

A sztorira csak ma, kedden derült fény, amikor a két érintett mentős visszatért Cockerékhez, hogy emléklapot ajándékozzanak az életmentő kisfiúnak.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük