Newsgép

Minden hír egy helyen!

Kínzásokról számolnak be a felszabadított ukrán területek lakói

Kínzásokról számolnak be a felszabadított ukrán területek lakói

„Az épület hangos szellőztetőjét kikapcsolták, hogy jól halljuk a többi cellából érkező sikoltozásokat” – meséli egy Artem nevű férfi a BBC riportjában Balaklijából, a múlt héten felszabadított ukrán városok egyikéből. Azt mondja, őt magát is áramütéssel kínozták orosz fogva tartói negyvennapos bebörtönzése során. A kínzások központja a város rendőrőrse volt a beszámolók szerint, amíg meg nem érkeztek az ukrán erők szeptember 8-án.A férfi azt mondja, azért vették őrizetbe, mert találtak nála egy képet a bátyjáról, amin az ukrán egyenruhát visel. „Volt egy elektromos generátoruk. Az minél gyorsabban ment, annál nagyobb volt az áramütés. Aztán elkezdtek kérdezősködni. Ha azt mondták, hogy hazudok, felpörgették a generátort, és erősebben ütött meg az áram” – mondja.A BBC-nek nyilatkozó Tatjána nevű iskolaigazgató azt mondja, ő három napig volt az oroszok fogságában az őrsön, és ő is hallotta a sikolyokat. Az ukrán rendőrség szerint az orosz megszállók egyszerre nyolc embert is összezsúfoltak olyan cellákban, amelyekben csak két ember fér el.Kedden egy Petro Shepel nevű taxisofőr és egy még azonosítatlan utasának holttestét exhumálták a kisvárosban. Az egész város és rengeteg tudósító összegyűlt ekkor. A hatóságok szerint a két férfit egy orosz ellenőrzőpont közelében lőtték le a megszállás utolsó napján. „Meg akarom kérdezni Putyint, miért lőtte le és ölte meg a fiamat?” – kiáltotta a kiemelés közben Shepel édesanyja a BBC tudósítása szerint.Egyelőre nincs áram és víz a városban, a menekülő oroszok pedig az iskolát is lerombolták, mielőtt távoztak. 

„Az épület hangos szellőztetőjét kikapcsolták, hogy jól halljuk a többi cellából érkező sikoltozásokat” – meséli egy Artem nevű férfi a BBC riportjában Balaklijából, a múlt héten felszabadított ukrán városok egyikéből. Azt mondja, őt magát is áramütéssel kínozták orosz fogva tartói negyvennapos bebörtönzése során. A kínzások központja a város rendőrőrse volt a beszámolók szerint, amíg meg nem érkeztek az ukrán erők szeptember 8-án.

A férfi azt mondja, azért vették őrizetbe, mert találtak nála egy képet a bátyjáról, amin az ukrán egyenruhát visel.

„Volt egy elektromos generátoruk. Az minél gyorsabban ment, annál nagyobb volt az áramütés. Aztán elkezdtek kérdezősködni. Ha azt mondták, hogy hazudok, felpörgették a generátort, és erősebben ütött meg az áram” – mondja.

A BBC-nek nyilatkozó Tatjána nevű iskolaigazgató azt mondja, ő három napig volt az oroszok fogságában az őrsön, és ő is hallotta a sikolyokat. Az ukrán rendőrség szerint az orosz megszállók egyszerre nyolc embert is összezsúfoltak olyan cellákban, amelyekben csak két ember fér el.

Kedden egy Petro Shepel nevű taxisofőr és egy még azonosítatlan utasának holttestét exhumálták a kisvárosban. Az egész város és rengeteg tudósító összegyűlt ekkor. A hatóságok szerint a két férfit egy orosz ellenőrzőpont közelében lőtték le a megszállás utolsó napján.

„Meg akarom kérdezni Putyint, miért lőtte le és ölte meg a fiamat?” – kiáltotta a kiemelés közben Shepel édesanyja a BBC tudósítása szerint.Egyelőre nincs áram és víz a városban, a menekülő oroszok pedig az iskolát is lerombolták, mielőtt távoztak.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük