Newsgép

Minden hír egy helyen!

Kiszivárgott a pénztárcabarát Snapdragon 6 Gen 1

A Qualcomm új generációs processzor családja a Snapdragon 8 Gen 1, idén februárban jelent meg, különböző márkák készülékeiben. Szebb, színesebb, szagosabb let, mint az előző, SD888+ és a számozás helyett Generációs megjelölést kapott. A Qualcomm azóta frissítette rá pár hónapra, mert kiderült pár hiba, ami megkeserítheti a juzerek élményét. Ezzel egy időben befutott az egyel kisebb, SD7 Gen 1 sorozat első tagja is és most már a Snapdragon 6 Gen 1 prociról szólnak a pletykák.

A Twitteren, Evan Blass szivárogtatta ki a fenti képet, ami a Snapdragon 6 Gen 1 processzor adatlapját. Ha ez valós, akkor elég sok mindent megtudhatunk az új lapkáról.

A processzor még nem jelent meg hivatalosan, így minden részletre nem derült fény. A fenti adatlapról viszont kiderült, hogy 2.2 GHz órajellel rendelkezik, 64 bites architektúrán. A grafikai megjelenést egy névtelen Andreno GPU szolgáltatja. Kamera támogatása 4K HDR minőségnél megáll, ez már négyszerese, mint a legutolsó SD695 tudott. A gyártási folyamat is csökkent az előzőhöz képest, már csak 4 nm, a 6 helyett. Ezzel csökkentve a fogyasztást és nővelve a teljesítményt.

További figyelemre méltó specifikációk közé tartozik a Hexagon Tensor Accelerator, a jobb gépi tanulás érdekében. Snapdragon X62 modem mmWave és 6 GHz alatti támogatással, a Smart Transmit 2.0 energiatakarékos technológia, Bluetooth 5.2, Wi-Fi 6E, 120 Hz FHD+ felbontással és Quick Charge 4 Plusz támogatás.

Sajnos még ismeretlen a Snapdragon 6 Gen 1 megjelenése. De reménykedünk, hogy a középkategóriás Redmi telefonok hamarosan megkapják, mint pl. a Redmi 12, vagy a Redmi Note 12 Lite. Hát akkor megvárjuk.

A Kiszivárgott a pénztárcabarát Snapdragon 6 Gen 1 bejegyzés először Hello Xiaomi-én jelent meg.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük