Newsgép

Minden hír egy helyen!

Lefejezéssel fenyegette meg a felesége segélyhívására kiérkező rendőröket egy  berekböszörményi férfi

Lefejezéssel fenyegette meg a felesége segélyhívására kiérkező rendőröket egy berekböszörményi férfi

Még idén januárban érkeztek egy nő segélyhívására a rendőrök egy berekböszörményi ingatlanhoz, ahol igazoltatni próbálták a bejelentő férjét, aki erre azzal kezdett fenyegetőzni, ha a rendőr beteszi a lábát az ingatlan területére, megöli és lefejezi. Mivel a férfi korábban egy karddal súlyosan megsebesített valakit, a rendőrök inkább megvárták az erősítést.Ezzel a férfi közel egy órán keresztül tudta megakadályozni a rendőri intézkedést, végül a járőrök megtörték az ellenállását, majd testi kényszert alkalmaztak a férfival szemben, akit megbilincseltek és előállítottak az illetékes rendőrkapitányságra.A Berettyóújfalui Járásbíróság szeptember 13-án távmeghallgatás útján tartott előkészítő ülést az ügyében. Az ügyészség 3 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztést kért rá. A letartóztatásban lévő férfi a vádirattal egyezően elismerte a bűncselekmény elkövetését, a tárgyaláshoz való jogáról lemondott, amit a bíróság elfogadott.Az elsőfokú bíróság bűnösnek mondta ki a férfit hivatalos személy elleni erőszak bűntettében. A bíró a körülmények mérlegelése során az ügyészi mértékes indítványtól eltérően 2 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélte a vádlottat, és 3 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A bíróság egy korábban jogerőssé vált ítéletben kiszabott 2 éves börtönbüntetés utólagos végrehajtását is elrendelte, mivel a fenyegetőzést felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el.A büntetés mértékének meghatározásakor a bíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy a vádlott beismerő, megbánó jellegű vallomást tett, az eljáró rendőröktől pedig bocsánatot kért. Ugyanakkor súlyosító körülményként vette figyelembe, hogy a férfi többször volt büntetve, a cselekményt felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt és ittas állapotban követte el. (Bírosag.hu) 

Még idén januárban érkeztek egy nő segélyhívására a rendőrök egy berekböszörményi ingatlanhoz, ahol igazoltatni próbálták a bejelentő férjét, aki erre azzal kezdett fenyegetőzni, ha a rendőr beteszi a lábát az ingatlan területére, megöli és lefejezi. Mivel a férfi korábban egy karddal súlyosan megsebesített valakit, a rendőrök inkább megvárták az erősítést.

Ezzel a férfi közel egy órán keresztül tudta megakadályozni a rendőri intézkedést, végül a járőrök megtörték az ellenállását, majd testi kényszert alkalmaztak a férfival szemben, akit megbilincseltek és előállítottak az illetékes rendőrkapitányságra.

A Berettyóújfalui Járásbíróság szeptember 13-án távmeghallgatás útján tartott előkészítő ülést az ügyében. Az ügyészség 3 év börtönben végrehajtandó szabadságvesztést kért rá. A letartóztatásban lévő férfi a vádirattal egyezően elismerte a bűncselekmény elkövetését, a tárgyaláshoz való jogáról lemondott, amit a bíróság elfogadott.

Az elsőfokú bíróság bűnösnek mondta ki a férfit hivatalos személy elleni erőszak bűntettében. A bíró a körülmények mérlegelése során az ügyészi mértékes indítványtól eltérően 2 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélte a vádlottat, és 3 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A bíróság egy korábban jogerőssé vált ítéletben kiszabott 2 éves börtönbüntetés utólagos végrehajtását is elrendelte, mivel a fenyegetőzést felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követte el.

A büntetés mértékének meghatározásakor a bíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy a vádlott beismerő, megbánó jellegű vallomást tett, az eljáró rendőröktől pedig bocsánatot kért. Ugyanakkor súlyosító körülményként vette figyelembe, hogy a férfi többször volt büntetve, a cselekményt felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt és ittas állapotban követte el. (Bírosag.hu)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük