Newsgép

Minden hír egy helyen!

Magyar útlevelek százezreit nyomtatják Ankarában, pedig erre az államnak egy hazai céggel is van élő szerződése

Magyar útlevelek százezreit nyomtatják Ankarában, pedig erre az államnak egy hazai céggel is van élő szerződése

Magyarország a török belügyminiszter elmondása alapján Törökországban gyártat 250 ezer útlevelet, miközben erre a feladatra idén tavasszal kötött az állam 2030-ig szóló szerződést nagy múltú, hazai cégekkel – írja a HVG.hu.

Ankarában Süleyman Soylu belügyminiszter mondta el az új török útleveleket készítő üzemben, hogy más országok útleveleit is gyártani fogják, megállapodtak például Magyarországgal arról, hogy ebben az évben 250 ezer magyar útlevelet nyomtatnak majd ott. A hírrel kapcsolatban a HVG hiába fordult a Külügyminisztériumhoz, nem kaptak választ a kiszervezéssel kapcsolatos kérdéseikre.

A törökökkel kötött megállapodás azért is érthetetlen, mert a lap információi szerint az útlevelek gyártása jelenleg is folyamatos hazánkban, nincs fennakadás. Az állami Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (NISZ) 2022. március 1-jével kötött új útlevélgyártásra vonatkozó, 115 milliárd forintos keretszerződést a Pénzjegynyomda Zrt. és az ÁNY Biztonsági Nyomda Nyrt. alkotta konzorciummal.

A HVG a NISZ-nek is hiába küldött kérdéseket a témában, nem kaptak választ, az ÁNY Nyrt. pedig csak annyit válaszolt, hogy nem rendelkeznek semmilyen információval a témában.

  

Read More 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük