Newsgép

Minden hír egy helyen!

Meghalt Furulyás János, a téeszelnökből lett Fradi-elnök

Meghalt Furulyás János, a téeszelnökből lett Fradi-elnök

Torgyán után lett a Ferencváros elnöke, lemondása után fél évvel kezdődött a futballcsapat NB II.-es odüsszeája. 

[[{„value”:”

Életének kilencvenegyedik évében meghalt Furulyás János, aki 34 éven át volt a Ferencváros különféle beosztású vezetője, 2001 és 2006 között elnöke. Ezzel párhuzamosan az Aranykalász, majd a Zöld Mező termelőszövetkezetet vezette. Az FTC Baráti Körének honlapján fellelhető életrajz szerint, bár vallásos családban született, az MSZMP tagja lett a jobb érvényesülés végett.

A szocializmusban azzal szponzorálta a csapatot, hogy a játékosok a téeszhez jelentette be bújtatott munkakörbe. A rendszerváltás után részt vett a klub privatizációs tárgyalásain, de tulajdonosváltás nem sikerült.

Furulyás Torgyán József 2001-es lemondása után, az FTC megemlékezése szerint, szinte kilátástalan helyzetben lett ügyvivő, majd tényleges elnök. Az akkori helyzetről azt mondta, hogy „májusban nagyon közel voltunk a felszámoláshoz, csak igen nehéz munkával értük el, hogy a sportolók a bíróság helyett edzésre járjanak”.

Elnöksége idejére is rányomta a bélyeget a pénztelenség. A Fotex távozott a klubtól, a Celladam pedig csak hitegette a vezetőséget. Hiába lett bajnok a Fradi 2004-ben, pénz nem lett. 2006 januárjában, öt nappal a mandátuma lejárta előtt távozott az elnöki posztról. Fél évvel később az MLSZ nem adott licencet a Ferencvárosnak az NB I.-re, így a klub évekig a másodosztályban szerepelt.

Furulyás Jánost az FTC saját halottjának tekinti.

„}]] 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük