Newsgép

Minden hír egy helyen!

Meghalt Gereben András, az Equilor Befektetési Zrt. elnöke

Meghalt Gereben András, az Equilor Befektetési Zrt. elnöke

Elhunyt Gereben András, az Equilor Befektetési Zrt. elnöke – közölte a cég, ami szerint a pénzügyi szakember tragikus hirtelenséggel hunyt el.

Azt írták, Gereben munkája eredményeként fontos vállalatfinanszírozási projektek valósulhattak meg, a vezetésével jelentősen erősödött a legrégebbi magyar befektetési szolgáltató csoport.

A Pénzügyi és Számviteli Főiskolán szerzett közgazdászdiplomát, 1994-ben az MHB Talentum Rt-nél OTC értékpapír-üzletkötőként kezdett dolgozni, majd 1996-ban ment az Equilorhoz. Itt eleinte értékpapír-üzletkötőként, majd értékpapír-üzletágvezetőként, később befektetési igazgatóként dogozott, 2005 óta ügyvezető igazgató, 2009 óta pedig a cég elnöke volt.

A vezetése alatt az Equilor egy kis értékpapír-kereskedő cégből a régió meghatározó befektetési bankjává vált – írják.

Néhány hete a – tavaly év végén Tiborcz Istvánhoz került – Gránit Bank Zrt. 50%+1 szavazatnyi részesedést szerzett az Equilor Befektetési Zrt.-ben. Azt ígérték, változatlan menedzsmenttel mennek tovább. A cég azelőtt sem állt távol Tiborcztól: a Válasz Online már a tavalyi cikkében is a miniszterelnök vejéhez kötötte az Equilort. A HVG cikke szerint pedig már eleve évek óta abban a pasaréti irodaházban működött, mint Tiborcz ingatlanfejlesztője. (via HVG)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük