Newsgép

Minden hír egy helyen!

Megszűnt a gyermekkardiológia Sopronban

Megszűnt a gyermekkardiológia Sopronban

Augusztus 27-től nincs gyermekkardiológiai rendelés a soproni kórházban, írja a Telex.

A lap beszámol egy soproni családról, amely tavasz óta próbált időpontot szerezni, végül szeptember végére sikerült, de augusztus 31-én közölték velük, hogy majdnem 100 kilométerrel odébb, Győrben kell próbálkozniuk.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) szerint a sürgős eseteket 1-2 napon belül fogadni tudják, az enyhébbeknél és a kontrollvizsgálatoknál pedig néhány hónap az előjegyzési idő, és kérhető utazási költségtérítés.

A cikkből nem derül ki, miért szűnik meg az ellátás, és a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) honlapján sem találtuk a határozatot, amiben szerepelni szokott az indoklás.

Augusztus elején 43 egészségügyi intézményt találtunk, ahol azért kellett idén szüneteltetni valamilyen ellátást, mert nincs elég orvos vagy ápoló. Előfordul, hogy ez tényleg átmeneti időszakra szól, de papíron sokszor év végéig tart a szünet, amit aztán meg lehet hosszabbítani, vagy eleve nem szabnak határidőt. A helyettesítő kórházak sokszor 100-120 kilométerre vannak, a mentők dolga odavinni a súlyos betegeket.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük