Newsgép

Minden hír egy helyen!

Munkaszüneti nap lehet Angliában, ha megnyerik az Európa-bajnokságot

Munkaszüneti nap lehet Angliában, ha megnyerik az Európa-bajnokságot

De még nem biztos, mert Keith Starmer miniszterelnök nem akarja elkiabálni a győzelmet. 

[[{„value”:”

Meg szeretném ünnepelni, ha Anglia megnyeri az Európa-bajnokságot, mondta Keir Starmer, az Egyesült-Királyság újdonsült miniszterelnöke. Starmer azt nem erősítette meg, hogy munkaszüneti napot hirdetnek, ha Gareth Southgate csapata legyőzi vasárnap Spanyolországot, mondván, hogy nem akarja elkiabálni a dolgot, írja a Guardian.

„Mindenképpen meg kell ünnepelnünk ezt az alkalmat, de nem akarom elkiabálni. Ott voltam a legutóbbi Eb-döntőn, nem akarom azt még egyszer átélni. Nem akarok semmit elkiabálni, de valamilyen módon meg kell emlékezni majd róla. De a legfontosabb dolog az, hogy vasárnap megnyerjük a meccset”

– mondta. Starmer korábban már támogatta a munkaszüneti napot, amikor Anglia női labdarúgó-válogatottja tavaly bejutott a világbajnokság döntőjébe. Abból végül nem lett semmi, mert a spanyolok 1-0-ra győztek.

A miniszterelnök azt mondta, a NATO-csúcson tartott megbeszélésekről kikéredzkedett, hogy a holland miniszterelnökkel, Dick Schoof-fal megnézze a mérkőzés egy részét. „Fantasztikus volt. Sikerült öt percre kiugranom az egyik ülésemről, és ekkor láttam Harry Kane gólját. A másodikról lemaradtam, de zseniális volt” – mondta.

III. Károly király is gratulált az angol válogatottnak a döntőbe jutáshoz, és viccesen arra kérte a csapatot, hogy vigyázzanak a nemzet vérnyomására Spanyolország ellen, ha lehet, kerüljék el az utolsó pillanatos drámákat.

„}]] 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük