Newsgép

Minden hír egy helyen!

Nagyot küzdött, de második meccsén is kikapott a magyar válogatott

Nagyot küzdött, de második meccsén is kikapott a magyar válogatott

Németország 2-0-ra győzte le Marco Rossi csapatát Stuttgartban. Nagyon meg kell verni Skóciát, hogy egyáltalán legyen esélyünk a továbbjutásra. 

[[{„value”:”

Nehéz feladat várt a magyar válogatottra az A csoport második körében: az életben maradásért kellett küzdenie a végső győzelemre is esélyes házigazda német válogatott ellen Stuttgartban. Ezt magának is köszönhette Marco Rossi csapata, miután első csoportmeccsén váratlanul dekoncentrált teljesítményt nyújtva 3-1-re kikapott Svájctól Kölnben.

Rossi, ahogy azt a meccs előtt ígérte, és várható is volt, két helyen is változtatott a Svájc elleni kezdőcsapaton. Lang Ádám helyén Dárdai Márton kezdett a védelemben, Szalai Attila helyett pedig Bolla Bendegúz kapott lehetőséget.

A németek a nyitómeccsen 5-1-re lelépték Skóciát, és házigazdaként eleve nagy esélyesként léptek pályára a Mercedes-Benz Arénában, nem is változtattak kezdőcsapatukon. Abszolút hűen tükrözte az előzetes esélylatolgatásokat, hogy a fogadóirodákban tízszeres szorzóval lehetett fogadni a magyar csapat győzelmére.

Bátran jött ki a kezdésre a magyar csapat, meg tudtuk tartani a labdát a középpályán, Szoboszlainak volt egy veszélyes szöglete, Bolla pedig többször szépen elment a jobbon, igaz, a védelem az első percekben még sebezhetőnek látszott, Havertzet kétszer is veszélyesen játszották meg a tizenhatos előtt.

A 22. percben megszerezték a vezetést a németek. Egy szép kombináció végén Musiala játszott össze Gündogannal, aki lendületből meglökte Orbant, a játékvezető nem fújt, Gündogan visszapasszolt Musialahoz, és ő a kapuba lőtt, Fiola a gólvonalon csak beleérni tudott. Véleményes helyzet volt, valamennyire szabálytalannak tűnt, de a videobíró is megadta a gólt.

Mégis, majdnem egyből egyenlítettünk: a 26. percben Szoboszlai csavart kapura 20-ról egy szabadrúgást, Neuer nagy bravúrral szedte ki a jobb felsőből a labdát. A 29. percben aztán gyönyörű magyar kontra futott a jobb oldalon: Sallai indította Kerkezt, aki középre adott, de Szoboszlai lövését blokkolták a hazaiak.

Domináltak a németek az első félidőben, ahogy az várható volt, de többnyire jól zárt a magyar védelemben, és nagyon tiszta helyzetet nem tudtak a hazaiak kialakítani. Az utolsó percekben aztán nagyon beszorultunk, több labdát is eladtunk a saját térfélen, és félő volt, hogy megkapjuk a másodikat. A 44. percben Musiala lőtt 16-ról, nagyon kevéssel mellé.

A félidő legvégén mégis majdnem egyenlítettünk: Szoboszlai ívelt be egy szabadrúgást, Varga csúsztatott, Neuer védett, Sallai pedig befejelte a kipattanót, de a partjelző lest intett, Varga volt lesen.

A második félidőbe első negyedórájában hasonló mederben zajlott a meccs: a németek voltak fölényben, de helyzetet nehezen tudtak kialakítani. Az 55. percben Gündogan veszélyes beadását Gulácsi ütötte ki, Kroos lövése lepattant, és a kapusé lett. Három percre rá kettős cseréltek a németek, még hozzá elől: Havertz és Wirtz helyén Sané és Füllkrug folytatta.

De el tudtunk menni olykor: a 60. percben Dárdai gyönyörűen indított, Sallai megverte az emberét a jobbon, tökéletesen adott be, Varga kevéssel fejelt mellé. A következő akció után Kleinheisler váltotta Nagy Ádámot.

A 67. percben megrúgták a másodikat. Felálltak a németek a védelemmel szemben: Musiala készítette le Mittelstadtnek, aki centerezett, Gündogan pedig a tizenegyespontról a bal alsóba gurított: 2-0.

Egy perccel később Sané tette le Kimmichnek a jobbszélen, a lövése keresztbe elment a kapu előtt. A 71. percben Andrich és Musiala helyére jött Führich és Can, a 75.-ben Sané lövését szedte ki Gulácsi a jobb alsó elől. Kerkezt és Bollát Nagy Zsolt illetve Ádám váltotta, és az utolsó percekre is maradt egy kettős csere: bejött Csoboth és Gazdag, Sallai és Varga mentek le.

Az utolsó percekre feljöttünk, és ez nem volt mindegy, mert a végelszámolásnál még a gólkülönbségnek is lehet jelentősége, de inkább a németeknek voltak még lehetőségeik. Sané a 89. percben közelről lőhetett, de Gazdag blokkolt. Az utolsó percben még volt egy nagy magyar lehetőség, de Kimmich mentett a gólvonal közeléből.

A magyarok sokkal jobban játszottak, mint a nyitómeccsen Svájc ellen, de egy sokkal erősebb csapattal találták magukat szembe. Így is több lehetőségük adódott, mint az első körben, koncentráltabban és összeszedettebben védekeztek, és kis szerencsével közelebb is kerülhettek volna a pontszerzéshez.

Magyarországnak győznie kell Skócia ellen, még hozzá nagyon, ahhoz, hogy egyáltalán legyen esélye továbbmenni a harmadik helyen, de az így sem csak ezen a csoporton múlik majd. (A hat csoportharmadik közül a négy legjobb jut tovább.)

A skótok 21 órától előbb Svájccal játszanak a csoport második fordulójának második meccsén.

Magyarország és Skócia vasárnap 21 órakor csap össze ugyanitt, Stuttgartban.

„}]] 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük