Newsgép

Minden hír egy helyen!

Nálunk is elérhető a Google Térkép környezetbarát funkciója

Nálunk is elérhető a Google Térkép környezetbarát funkciója

Mától Magyarországon is elérhető a Google Térkép új funkciója, ami már nemcsak a leggyorsabb, hanem a leginkább üzemanyag-takarékos útvonalat is megmutatja.

A Google tájékoztatása szerint az új funkció Magyarországgal együtt közel negyven európai országban válik elérhetővé szerdától. A közleményben azt írják, amióta a környezetbarát útvonalakat bevezették, „az Egyesült Államokban, Kanadában és Németországban mintegy félmillió tonna szén-dioxiddal került kevesebb a légkörbe, ami százezer autó forgalomból való kivonásával egyenértékű”.

Az üzemanyag-megtakarítás mértéke a motor típusától függően is változhat, így a következő hetekben tovább bővül majd a funkció. Az ideális útvonal kiválasztásánál megadhatjuk majd a motor típusát is, hogy a Google pontosabb becslést tudjon végezni. A dízelmotorok például általában nagyobb sebességnél hatékonyabbak, mint a benzin- vagy gázmotorok, míg a hibrid és elektromos járművek jobban teljesítenek a lassabb, városi forgalomban.

A Google Térkép mostantól jelzi majd az elektromos töltőállomásokat, ötszáz városban a kerékpár- és robogómegosztó pontokat is, és a kerékpáros útvonalakra vonatkozó információkat is bővítik.

  

Read More 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük