Newsgép

Minden hír egy helyen!

Napokon belül megérkezhetnek az új koronavírus elleni vakcinák

Napokon belül megérkezhetnek az új koronavírus elleni vakcinák

Magyarországra még a héten megérkezhet a Covid-19 elleni új kétkomponensű oltás – tudta meg a Népszava kedden Takács Pétertől az egészségügyért felelős államtitkártól.

Ez a vakcina védelmet nyújt az eredeti vadvírus és az Omicron BA.1-es mutációja ellen is. A megerősítő oltások beadása – úgy tudjuk – már a jövő héten elkezdődhet az oltópontokon. Valószínűleg először a kockázati csoportba tartozók kérhetik a kétkomponensű oltást. Az első szállítmányokkal még csak néhány százezer adag érkezik az országba. Nagyobb mennyiség januárra várható. A Pfizer és a Moderna által gyártott oltóanyagból is érkezik szállítmány az uniós közös beszerzés keretében – írta a Népszava.

Az államtitkár szerint azok is megkaphatják ezt a megerősítő adagot, akiknek már van négy oltásuk. Ez a vakcina alapimmunizálásra nem használható, azaz csak azoknak adható, akiknek már van legalább két oltásuk. Ugyanis kevesebb oltóanyagot tartalmaz, mint az elsődleges sorozat, ezért csak ez nem lenne elegendő a megfelelő védelem kiváltásához, ha valakit még soha nem oltottak be Covid-19 ellen.

Amúgy a hivatalos számok alapján azt lehet mondani, hogy tovább javult a járványhelyzet.

  

Read More 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük