Newsgép

Minden hír egy helyen!

Nyitva hagyta véletlen a darut, levágta a vasúti felsővezetéket

Nyitva hagyta véletlen a darut, levágta a vasúti felsővezetéket

Közlekedés biztonsága elleni gondatlan vétség és közérdekű üzem működésének gondatlan megzavarása miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állította azt a darukezelő férfit, aki egy vasúti átjárón áthaladva a nyitva felejtett darujával leszakította a felsővezetéket, írja a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség. A férfi veszélyeztette a vasúti közlekedésben résztvevők életét, testi épségét.

A férfi július 6-án Kecskeméten miután befejezte munkáját, nyitva felejtett daruval visszaindult a cég telephelyére. Útközben egy vasúti átjárón áthaladva a daruval nekiütközött a villamospálya felsővezetékének, ami az ütközés miatt leszakadt és zárlatot okozott. A balesetben senki sem sérült meg. A vonatközlekedés több mint 8 órára megbénult. Ezalatt 26 személyvonat és 12 tehervonat maradt ki, ami mintegy 2500 utast érintett. A személyszállító vonatok pótlására 62 autóbusz járatot kellett indítani.

A férfi megszegte a KRESZ azon rendelkezését, amely szerint a közúti közlekedésben résztvevők kötelesek úgy közlekedni, hogy a személy- és vagyonbiztonságot ne veszélyeztessék, másokat közlekedésükben indokolatlanul ne akadályozzanak és ne zavarjanak. A Kecskeméti Járásbíróság a férfit bűnösnek mondta ki és 1 év fogházbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette. Az ítéletet jogerős.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük