Newsgép

Minden hír egy helyen!

Orbán Viktor: „Nálunk nem lesz energiahiány”

Orbán Viktor: „Nálunk nem lesz energiahiány”

Ezekben a percekben is tart a Kormányinfó, ahol Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azt kérte az emberektől, lehetőleg spóroljanak, és egyúttal bejelentette, hogy valószínűleg 18 fokra fűtik majd a minisztériumokat, állami intézményeket.

Az MTI beszámolója szerint eközben Orbán Viktor miniszterelnök a Bosch Budapest Innovációs Kampusz átadásán tartott beszédet, melyben kijelentette, hogy „nálunk nem lesz energiahiány”, és ez nem jóslat, hanem ténybejelentés. „Magyarországon lesz gáz és lesz elég villany is”, vagyis energiahiány miatt nem kell leállítani és bezárni egyetlen gyárat sem. Lesz elég energia mindenkinek, és aki itt befektetni, termelni akar, az ide jöhet, és befektethet – mondta a kormányfő.

Az Oroszország ellen hozott szankciókról azt mondta, szerinte nem eredményesek, viszont a szankciók okozta infláció és energiahiány térdre kényszerítheti Európát.

Úgy fogalmazott, nem tudja, meddig csinálják ezt a szankciós politikát Brüsszelben, de a baj csak egyre nő.

Orbán Viktor szerint „a helyzet úgy áll, hogy Európa kifogyott az energiából”, és ami van, azt máshonnan kell idehozni, és az energia, ami ide érkezik, drága. „Ennek ellenére harcot kell vívni a fundamentalista zöldekkel és a geopolitikai játszmákba bonyolódó bürokratákkal”, meg kell őket győzni, hogy különböző energiaforrásokat ne zárjanak ki a lehetségesek közül – mondta Orbán.

  

Read More 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük