Newsgép

Minden hír egy helyen!

Örményország területét bombázták az azeriek

Örményország területét bombázták az azeriek

Nikol Pasinyan örmény miniszterelnök tájékoztatása szerint 105 örmény katona halt meg azóta, hogy hétfőn összecsapások kezdődtek az azeri erőkkel. A bakui tájékoztatás szerint pedig 50 azeri katona esett áldozatul a harcoknak az elmúlt napokban. A két ország egymást okolja a konfliktus miatt, a harcok helyszínei pedig ezúttal nem korlátozódnak Hegyi-Karabah területére. Olyan örmény városokból jelentettek összecsapásokat, mint Jermuk, vagy épp Sotk.Az, hogy ezúttal a két ország hadserege áll egymással szemben, a totális háború veszélyével fenyeget, ezért diplomáciai nagyüzem kezdődött az ügyben. Anthony Blinken amerikai és Catherine Colonna francia külügyminiszter is csillapítaná a feleket és keimelték, hogy sok függ attól, hogy Örményország szövetségese, a putyini Oroszország hogy lép fel ebben a diplomáciai munkában.(Reuters) 

Nikol Pasinyan örmény miniszterelnök tájékoztatása szerint 105 örmény katona halt meg azóta, hogy hétfőn összecsapások kezdődtek az azeri erőkkel. A bakui tájékoztatás szerint pedig 50 azeri katona esett áldozatul a harcoknak az elmúlt napokban.

A két ország egymást okolja a konfliktus miatt, a harcok helyszínei pedig ezúttal nem korlátozódnak Hegyi-Karabah területére. Olyan örmény városokból jelentettek összecsapásokat, mint Jermuk, vagy épp Sotk.

Az, hogy ezúttal a két ország hadserege áll egymással szemben, a totális háború veszélyével fenyeget, ezért diplomáciai nagyüzem kezdődött az ügyben. Anthony Blinken amerikai és Catherine Colonna francia külügyminiszter is csillapítaná a feleket és keimelték, hogy sok függ attól, hogy Örményország szövetségese, a putyini Oroszország hogy lép fel ebben a diplomáciai munkában.

(Reuters)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük