Newsgép

Minden hír egy helyen!

Redmi Smart Band Pro vs. Honor Band 6

Az aktivitás mérők korában elég nagy a kínálat, szinte már minden márkának van valamilyen okoskarkötője. De a legtöbb igen vékonyka, kicsi a kijelzője és szinte csak sporthoz használjuk. Ellenben van egy újabb divat, a nagy téglalap alakú kijelző, amin már minden jól látható. Ezt már inkább fent hagyja az ember a csuklóján, mert jobban mutat, mint egy kis “szalag”. Két ismert karkötőt hasonlítok össze, a Redmi Smart Band Pro és Honor Band 6 okoskarkötőt.

A Redmi és Honor karkötője nagyon hasonló, kinézetben, tudásban és árban is. De mégis, hogyan válasszuk ki a legjobban, vagy a nekünk megfelelőt. Ebben próbálok neked segíteni.

Dizájn, külső

Ránézésre a két karkötő nagyon hasonló, de vannak apró különbségek. A legszembetűnőbb a karpánt. A Redmi a szokásos okoskarkötős bütyköt használja, egy pántvezetővel. Ezt már jól ismerjük az összes Xiaomi Mi Band-tól. Ezzel ellentétben a Honor már inkább az órákra jellemző pántot alkalmazza, ami az óra használóknak sokkal ismertebb és megszokottabb. Személy szerint én is jobban szeretem a Honor óra pántját, biztonságosabbnak vélem, így ebben a kérdésben hajlok a honor felé. A Redmi megoldása is nagyon jól tartja a karkötőt a csuklónkon, de beakadhat a bütyöknél a pánt vége és simán kioldja. Hallottam már olyan eseteket, hogy emiatt vesztek el Mi Band karkötők.

A másik, ami kinézetre kicsit különbözik, az a kijelző. Bár a mérete, vagyis az átlója pontosan ugyan akkora, a Honor kijelzője és háza enyhén hajlított. Ezzel kissé jobban igazodik a csuklóra. Ezzel ellentétben a Redmi, szög egyenes. Bár a mérete nagy, mégsem akkora, hogy lelógjon, vagy kényelmetlen legyen, pont megfelelő.

A Honor karkötőnek van még egy sajátossága, ami a Redmi nincs. Egy fizikai gomb. Azt azt a célt szolgálja, hogy nem a képernyő nyomkodásával ébreszted fel, hanem a gombbal. Így elkerülhető a véletlen érintésekből fakadó nyomkodás. De ezen kívül a fő képernyő és a menü között válthatunk.

Tudás, belső

A két karkötő tulajdonsága szinte egy az egyben ugyan az. A képernyő mérete és tulajdonságai pontosan megegyeznek. De a Redmi karkötőjében van környezeti fényérzékelő és automatikusan állítja a képernyő fényerejét. A Honor ezt nem tudja.

Az akkumulátor és üzemidő tekintetében apró eltérés van. A Redmi-nek nagyobb akkumulátora van, mint a Honor-nak, de mégis 14 napos átlagos üzemidőt ír mind a két márka. Valószínűleg a Redmi-nek a fényérzékelő miatt van nagyobb akkura szüksége. Erős használat mellett mind a kettő 10-10 napot bír ki, de a Redmi-ben van egy akku kímélő mód, ami 20 napra növeli az üzemidőt.

Pulzusmérés és véroxigén mérés mind a kettőben van, ráadásul akár 24 órás megfigyeléssel. A sport módokban a Redmi többet tud, a Honor csak 95-öt, míg a Redmi több mint 110-et. Ezekből a Honor 6 edzésmódot ismer fel automatikusan, míg a Redmi 5-öt. A szokásos alvásfigyelés, időjárás, értesítés, időzítő, ébresztés, stb. mind a kettőben megvan. De a Redmi-ben van még Stresszszint monitorozás, mély légzőgyakorlat, női egészség, stb. A fentieket egybe véve, a Redmi többet tud!

Ár, elérhetőség

A karkötők árát a hivatalos oldalakról kiindulva hasonlítottam össze, nem az árgép “kitudjahonnanszerzikbe” boltok oldalairól. A Honor Band 6 hivatalos magyar weboldalán 6 viszonteladó van felsorolva, amiből három 404-es hibaoldalra mutat, egy nem tart raktáron. Na ez nem kicsit ciki a márkára nézve. De ahol megtalálható a termék, ott 15.990 Ft-ért kínálják. Ehhez képest a Xiaomi hivatalos magyar oldalán semmilyen linket nem találtam a Redmi Smart Band Pro vásárlásra. Na erre sincsenek szavak. Így hát felmentem a legjobb hivatalos viszonteladó oldalára, a xiaomishop.hu webáruházba. Na itt már megvan és az ára 14.990 Ft. Árban nyert a Redmi!

Konklúzió

A Redmi újabb, jobb és olcsóbb, mint a Honor. Ez köszönhető annak, hogy a Honor karkötője 2020 novemberében, míg a Redmi egy évvel később, 2021 novemberében jelent meg. Így nem volt nehéz egy jobb és olcsóbb karkötőt kiadni. A vásárlók örömére!

A Redmi Smart Band Pro vs. Honor Band 6 bejegyzés először Hello Xiaomi-én jelent meg.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük