Newsgép

Minden hír egy helyen!

Rejtélyes légibaleset Lettország partjainál: átrepülte a kontinenst, majd a tengerbe zuhant egy Cessna

Rejtélyes légibaleset Lettország partjainál: átrepülte a kontinenst, majd a tengerbe zuhant egy Cessna

Lezuhant egy magánrepülőgép vasárnap este Lettország partjai előtt – közölte a svéd TT hírügynökség a skandináv állam mentőszolgálatára hivatkozva. Nem sokkal korábban a litván légierő riasztotta a NATO vadászgépeit az észtországi Amari támaszpontról, hogy kísérjék a szeszélyesen haladó Cessna 551 típusú gépet a Balti-tenger felett. Ezt megelőzően spanyol, francia és német vadászgépek is megpróbáltak kapcsolatot teremteni a géppel, sikertelenül.

A FlightRadar24 adatai szerint az Ausztriában regisztrált könnyű repülőgép a spanyolországi Jerezből indult úticél megjelölése nélkül. A Bild című német lap úgy tudja, a gép Kölnbe tartott és a pilótán kívül három utasa volt. A felszállást követően a kabinban nyomásproblémákat jelentettek, majd az Ibériai félszigetet elhagyva megszakadt az összeköttetés a repülővel.

A gép kétszer is megfordult Párizs és Köln térségében, majd egyenesen a Balti-tenger felé indult áthaladva a Svédországhoz tartozó Gotland szigete felett. A nyomkövetési adatok szerint ezt követően gyorsan veszített sebességéből és magasságából.

„Úgy értesültünk, hogy a gép a tengerbe zuhant északnyugatra a lettországi Ventspils településtől. A repülő eltűnt a radarernyőkről” – közölte a svéd mentőszolgálat. A NATO-pilótákra hivatkozva hozzátette azt is, hogy a Cessna pilótafülkéjében, de kabinjában sem láttak senkit.

A litván légierő helikoptert indított a szerencsétlenség helyszínére. (MTI)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük