Newsgép

Minden hír egy helyen!

Robotporszívó: Xiaomi vagy Roborock???

Talán azt egyik legnagyobb dilemma, ha két igen remek márka között kell választanunk. A robotporszívó kérdésben is igen csak nehezünkre esik megtalálni a nekünk valót, de most megpróbálok neked segíteni. Ha már átnézted a két Xiaomi vagy Roborock körképünket, akkor a porszívókkal már talán képben vagy. De dönteni a kettő között igen nehéz.

A Roborock érdemei elvitathatatlanok! Ezzel szemben a Xiaomi a Roborock porszívóira építette fel a portfólióját, vagyis a Xiaomi a Roborock robotporszívóival kezdte anno. Régebben néhány kivétellel saját neve alatt is kiadott pár eszközt, de többnyire az sem az övék volt, hanem a Roborock készítette nekik. Mint a karkötőknél a Huami gyártja a Xiaomi-nak, pl. a Mi Band, most már Smart Band sorozatot.

A Xiaomi robotporszívóit nem csak a Roborock gyártja, hanem ott van még az olcsóbb kategóriás márka, a VIOMI is. Az egyszerűbb Xiaomi porszívók onnan, a modernebbek pedig szinte a Roborock műhelyéből származnak.

Dizájn

A küllemüket tekintve a Xiaomi készülékeinek lézeres letapogató tornyai a porszívó hátulján helyezkednek el, míg a Roborock-nak majdnem a közepén. Ennek többnyire nincsen jelentősége, csak dizájn szempontjából. Na meg persze az alkatrészek elhejezkedésének az elosztásából. Működésüket tekintve a készülékek alja pont egy az egyben ugyan az. 2 nagy kerék, középen a főkefe, ahol beszívja a levegőt. Hátul a mop, felette a tartály. Jobb oldalt elől pedig a jól ismert mellék kefe, ami a főkefe felé tereli a koszt még a sarkokból is.

Ár és tudás

Ha árban hasonlítjuk össze a két márkát, akkor a Xiaomi a nyerő, mivel egészen 79.990 Ft-tól már elérhető egy robotporszívó. A Roborock-nál ez 99.990 Ft, de annyival is többet tud a legolcsóbb porszívójuk. De ha fordítva nézzük, akkor a legolcsóbb Roborock-hoz tudásban nem ér fel egy Xiaomim azonos árban. Szóval ha olcsóbb robotporszívót szeretnél, jobb, ha a Roborock háza táján nézel körül.

Ha megnézzük a középkategóriát, akkor ismét csak azt tapasztaljuk, hogy a Xiaomi itt is nagyobb kínálattal lep meg minket. Amíg a 100 – 150.000 Ft között nézelődünk, akkor 5 féle Xiaomi robotporszívó között kell döntenünk. Roborock esetén ez a szám csak egy. Szóval ott nagyon nem gondolkodhatunk, hogy melyiket válasszuk. De. És itt jön egy nagy de. Az az egy középkategóriás Roborock, a Xiaomi vonalon már a felső kategóriát súrolja tudásban.

A legjobbak között viszont a mérleg a Roborock irányába dől, mivel a márka több lehetőséget is kínál a profi takarításhoz. Azt nem állítom, hogy a Xiaomi valamivel rosszabb lenne, sőt hajlok inkább ebbe az irányba, de meg kell hagyni, a Roborock valahogy mégis profibb hatást kelt. Nem beszélve a két márka csúcskategóriájáról. Egyértelmű, hogy a Roborock túlszárnyalja a Xiaomi-t.

Elérhetőség és támogatás

A Xiaomi elérhetőségéről már rengeteg szó esett, hazai viszonteladóknál, mint a xiaomishop.hu webáruház mindet szinte azonnal, raktárról tudtok beszerezni. Hazai garanciával és támogatással. És most jön a jó hír! A roborockshop.hu webáruház ugyan úgy hivatalos partner, így ugyan azok a feltételek érvényesek rá. Raktárról szállítanak azonnal, magyar garancia és támogatással!

A Xiaomi vagy Roborock kérdésre a válasz… nehéz. Olcsóbb porszívó, Xiaomi. Profibb porszívó, Roborock. Bővebben, ha csak kell egy robi, ami helyetted takarít, de nincs nagy igényed a hiper-szuper funkciókra, akkor Xiaomi. Ellenben ha mindent kézben akarsz tartani és patika tisztaság kell otthonra, akkor Roborock.

A Robotporszívó: Xiaomi vagy Roborock??? bejegyzés először Hello Xiaomi-én jelent meg.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük