Newsgép

Minden hír egy helyen!

„Szavazz ránk, hogy soha többé ne kelljen ilyet látnod” – mondta a Liga politikusa, és egy roma nőre mutatott

„Szavazz ránk, hogy soha többé ne kelljen ilyet látnod” – mondta a Liga politikusa, és egy roma nőre mutatott

A Matteo Salvini vezette Liga politikusa odasétált egy roma nőhöz, majd belemondta a kamerába, hogy ha rájuk szavaznak az emberek, akkor többet nem kell ilyeneket látniuk. A nő először integetett is, majd miután megértette, hogy mi történik, megkérte a politikust, hogy ne mondjon ilyet, illetve hozzátette, hogy „nem félek”.

Alessio Di Giulio a rasszizmus vádját visszautasította – mondván, nigériai barátnője van –, és valójában az utcai kéregetésre gondolt, amit bár valamennyire korlátoznak az olasz törvények, nem minősül bűncselekménynek.

A jobboldali Liga jelenleg koalíciót alkot Silvio Berlusconi Forza Italiájával és a populista 5 Csillag Mozgalommal. A párt népszerűsége azonban a választások előtt Giorgia Meloni előretörésével, az Olasz Testvérek folyamatos erősödésével csökken.

Matteo Salvini szerint a videó ostobaság volt, „a problémákat törvénykezéssel oldod meg, nem videókkal, ahol egy embert pécézel ki”, mondta. Salvini még 2018-ban az ígérte, kiutasítják az illegálisan Olaszországban élő romákat. (Guardian)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük