Newsgép

Minden hír egy helyen!

Szóban mondta le a rendőrség a szegedi határvadász-avatást

Szóban mondta le a rendőrség a szegedi határvadász-avatást

Két napja arra készülnek a szegediek, hogy pénteken lényegében lehetetlen lesz közlekedni a városban, a belváros nagy részét ugyanis lezárják. Hogy miért? Mert leteszik az esküjüket az új határvadászok, az ünnepségre pedig még Orbán Viktor is ellátogat. Mára azonban biztossá vált, hogy mégsem kell forgalmi változásra készülni, a Szeged.hu cikke szerint ugyanis a rendőrség lemondta az ünnepséget. Szóban.

Pontosabban telefonon. A rendőrség a Szegedi Városkép és Piac Kft. ügyvezető igazgatóját, Rácz Attilát hívta föl, hogy lefújják a Móra Ferenc Múzeum elé tervezett ünnepséget, így minden lezárással kapcsolatos készülődés tárgytalan.

Amikor Rácz kérte, hogy azért ezt írásos formában, egy email-ben is erősítsék meg, azt a választ kapta, hogy email nem lesz, a szóbeli lemondás is hivatalosnak számít.A határvadász-avatás és Orbán látogatása körül már korábban is sok volt a kavarás. A Szeged.hu hétfőn írta meg hivatalos értesülésekre hivatkozva, hogy megy a miniszterelnök, ezt azonban Havasi Bertalan, Orbán Viktor sajtósa és újságírók elleni testőre hírlapi kacsának nevezte. Ehhez képest megjelent az a meghívó, amelyet Botka László polgármester kapott az ünnepségre az ORFK-tól, amelyen szerepel, hogy Orbán ünnepi beszédet mond. A rendőrség viszont már másnap, kedden érdeklődött telefonon a Szegedi Városkép és Piac Kft.-nél, hogyan lehetne lemondani az eseményt. Erre kapták azt a választ, hogy írásban kellene, majd ma érkezett a válasz, hogy a telefonos érdeklődést hivatalos lemondásnak tekintették.

  

Read More 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük