Newsgép

Minden hír egy helyen!

Több mint ötven ember meghalt a földrengés okozta földcsuszamlásban Délnyugat-Kínában

Több mint ötven ember meghalt a földrengés okozta földcsuszamlásban Délnyugat-Kínában

Legalább 65 ember meghalt és több százan megsérültek az erős földrengés okozta földcsuszamlásban Kína délnyugati részén, közölte kedden az állami média. Legalább 16 embert eltűntként tartanak nyilván.

A 6,8-as erősségű földrengés Szecsuán tartomány Luding megyéjének hegyvidéki területét rázta meg, ami a Tibeti-fennsík peremén, a tektonikus lemezek találkozásánál fekszik. A területen rendszeresek a földrengések.

A tibeti Garze városában 37 ember vesztette életét, megszűnt az áramszolgáltatás és megrongálódtak az épületek. Sátrakat állítottak fel több mint 50 ezer ember számára, akiket a földrengés miatt veszélyessé vált otthonokból költöztettek ki. További 28 ember halt meg a szomszédos Shimian megyében, Ya’an város külterületén. Közel 250 sérültet jelentettek, és további 12 embert eltűntként tartanak nyilván.

A hatóságok arról számoltak be, hogy a hegyoldalakról kövek és földdarabok hullottak le, ami károkat okozott az otthonokban és áramkimaradásokat okozott. Az egyik földcsuszamlás elzárta az egyik vidéki országutat. A földrengés epicentrumától 200 kilométerre fekvő Csengtuban is megremegtek az épületek.

Az elmúlt évek leghalálosabb földrengése Kínában a 2008-as, 7,9-es erősségű rengés volt, ami közel 90 ezer ember halálát okozta Szecsuánban. A földrengés városokat, iskolákat és vidéki közösségeket pusztított el. Évekig tartott, amíg ellenállóbb anyagokból újjáépítették a házakat, épületeket. (abc.news)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük