Newsgép

Minden hír egy helyen!

Többet akar lenni a családjával, mondja az újpesti polgármester, akit felfüggesztett a Momentum

Többet akar lenni a családjával, mondja az újpesti polgármester, akit felfüggesztett a Momentum

„Családommal sokat beszéltünk erről, hogy mit követel meg a 2024 őszétől induló újabb ciklus, és egy kérésük volt, hogy kapjanak belőlem többet. Ez most úgy valósítható meg, ha nem indulok el polgármesterjelöltként a 2024-es önkormányzati választásokon” – írja Déri Tibor, Újpest momentumos polgármestere.

Arról, hogy Déri családi okokra hivatkozva nem indul a következő választáson, csütörtökön értesülhettünk a kerületi ellenzéki pártok közleményéből. Ebből kiderült az is, hogy helyette alkalmas jelöltnek látják Trippon Norbert alpolgármestert, a DK budapesti elnökét.

Néhány órával később a Momentum elnöksége felfüggesztette Déri párttagságát. Azt írták, „az elmúlt időszakban kialakult bizalmi válság miatt a Momentum vezetése napokkal ezelőtt vizsgálatot kezdeményezett a kialakult helyzet tisztázására”, amit Déri nem várt meg, helyette bejelentette, hogy nem indul újra két év múlva. „Tette mindezt a Momentum vezetésének jóváhagyása nélkül, tovább mélyítve a felek között fennálló bizalmatlanságot. Ebből kifolyólag hozta meg a Momentum elnöksége a felfüggesztésről szóló döntését.”

A közleményből nem derült ki, milyen bizalmi válságról és vizsgálatról van szó pontosan.Déri mostani posztjában azt írja, voltak, akik megértéssel fogadták a döntését, „és voltak olyanok is. akik ezt másképp értelmezték. Lelkük rajta”.

  

Read More 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük