Newsgép

Minden hír egy helyen!

Újabb 8 telefonra szűnik meg a MIUI 13 frissítés

Egyszer minden véget ér, így a MIUI frissítés is egyes telefonokra. A Xiaomi és más gyártók is elengednek egyes típusokat, hogy az új, menőbb eszközei élvezzék a támogatást. Európával ellentétben, a cég hazájában napi szinten is adnak ki frissítést minden telefonra, ezt hívják béta verziónak. Ennek van heti változata, amit az “öreg” MIUI rajongók nagyon jól ismernek.

De mit is jelent számunkra, hogy Kínában megszűnik egyes telefonokra a napi béta frissítést? Ezzel egy folyamat indul el, ami a többi verzió megszűnéséhez vezet, így a nálunk ismert Stabil Globál is leáll. A napi bétától a stabil globálig nem sok idő fog eltelni, hisz a napi kínai után, a heti, majd a stabil áll meg a fejlesztésben. A kínai stabilból pedig a nálunk is használatos Globál Stabil (EEA).

A Xiaomi közleménye szerint a megadott eszközök 2022. július 18-tól nem kapnak MIUI 13 Béta frissítéseket. A napi béta megszűnése után még jönni fog ki heti és stabil, de a mennyiségről már egy szó sem esik. Így még idén számíthatunk arra, hogy ezeknek a telefonoknak teljesen leáll a támogatása:

Mi CC9 Pro (Mi Note 10 / Pro – tucana)
Redmi K30 5G (picasso)
Redmi K30i 5G (picasso_48m)
Redmi K30 (POCO X2 – Phoenix)
Mi 10 (umi)
Mi 10 Pro (cmi)
Redmi K30 Pro (POCO F2 Pro – lmi)
Mi 10 Youth (vangogh)

Szerencsénkre nem minden telefon volt kapható itthon, így nem fog senkit mellbe vágni a támogatás megszűnése. De a többi telefon! Ezek csak 2 éves modellek! Hát ez sajnálatos, pedig tutira neked is van valamelyikből. Ha a európai frissítés is megszűnik, akkor újra jövök a részletekkel! Neked melyik van napi használatban a fenti telefonokból?

 

A Újabb 8 telefonra szűnik meg a MIUI 13 frissítés bejegyzés először Hello Xiaomi-én jelent meg.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük