Newsgép

Minden hír egy helyen!

Ukrajnából átszökött tigrisre figyelmeztették kelet-szlovákiai települések lakóit

Ukrajnából átszökött tigrisre figyelmeztették kelet-szlovákiai települések lakóit

Óvatosságra intették az ukrán határhoz közeli, kelet-szlovákiai települések lakóit, miután egy Ukrajnából átszökött tigrist láttak ólálkodni a térségben a hétvégén.

A közvetlenül a határon fekvő Utcás (Ulic) település lakóit a hatóságok felszólították, hogy korlátozzák a mozgásukat a szabadban, és azonnal jelentsék, ha látják a vadállatot.

A térségbeli Polonyinák Nemzeti Park vasárnap jelentette be, hogy fotócsapdák három kelet-szlovákiai település mellett is észlelték a tigrist, ami egy ukrán oldalon lévő vadasparkból szökött el. A szlovák környezetvédelmi minisztérium azóta közölte, hogy nem történt újabb tigrisészlelés.

A nemzeti park közleménye szerint a fiatal nagymacska a határ túloldalán fekvő Eszterág (Sztricsava) egy magántenyésztőjétől szökött meg. A tigris kiszabadulásáról az ukrán hatóságok még szombat este értesítették a szlovák kollégáikat.

A tigris korábban, még kölyökként egy kelet-ukrajnai állatkert lakója volt, és az orosz invázió kezdetén került nyugatra – mondta el a TASR szlovák hírügynökségnek Miroslav Bural, a nemzeti park igazgatója, aki szerint lehetséges, hogy a héthónapos tigris már visszament Ukrajnába. Azt mondta, az állat hozzá van szokva az emberek jelenlétéhez, mivel sokan fényképezkedtek vele a fogságban. (MTI)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük