Newsgép

Minden hír egy helyen!

Vége a majomuralomnak, elkezdték elfogni a makákókat a thai Lopburiban

Vége a majomuralomnak, elkezdték elfogni a makákókat a thai Lopburiban

A városvezetés szerint az erőszakos majmok elijesztik a vásárlókat és a potenciális lakosokat. 

[[{„value”:”

A majmairól ismert thai város, Lopburi vezetése megelégelte, hogy az erőszakos állatok elijesztik a vásárlókat és a potenciális lakosokat, ezért elkezdték elfogni őket, írja a Sky News.

A Bangkoktól úgy 150 kilométerre fekvő Lopburi ősi sziámi város, rengeteg látnivalóval. De semmi sem vonzza annyira oda a turistákat, mint a városban élő makákók. Megszokott látvány, hogy mindenféle majmok kódorognak, és a helyiektől és a látogatóktól kunyerálnak kaját. Az állatok etetése a helyi lakosok számára teljesen magától értetődő, de ahogy teltek az évek, a makákók elszaporodtak, egyre jobban elszemtelenedtek és erőszakosabbá váltak, a majomgalerik a város közepén csapnak össze.

Two monkey gangs clash in the city of Lopburi, Thailand. pic.twitter.com/kTIUZAUq7J

— Nature is Amazing ☘️ (@AMAZlNGNATURE) March 30, 2024

A pénteken bevezetett terv első lépése, hogy ketrecekbe csalit helyeznek, majd amikor az éhes állat megpróbálná megenni azt, gyorsan bezárják őket. „Miután az akciónk véget ér, nagy takarítást fogok végezni az egész városban, és minden épületet kifestek, hogy visszanyerjem az emberek hitét” – mondta a polgármester.

A városszerte eddig közel 30 majmot fogtak el, az orvosi vizsgálatok után elszállítják őket egy ideiglenes lakóhelyre, majd szabadon engedik őket. A majmok egy részét azonban szabadon hagyják, hogy megőrizzék a város imázsát.

„}]] 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük